Lezersvraag: ‘Mijn man is heel erg goed bevriend met een vrouwelijke collega… Wat moet ik doen?’

lezersvraag

‘Ik heb het idee dat er meer speelt tussen die twee’

Iedere week behandelen we een vraag die ingestuurd is door een van onze lezeressen. Deze week is Yvonne (29) aan het woord. Haar vriend, waar ze inmiddels al zes jaar mee samen is, heeft zoals het lijkt erg goed contact met zijn vrouwelijke collega. Volgens Yvonne soms iets té goed… Hoe kan ze het beste omgaan met deze situatie?

Yvonne (29): “Mijn vriend en ik hebben onlangs samen ons eerste huis gekocht. We hebben beiden een goede baan en zijn hartstikke gelukkig samen. Toch blijf ik de laatste tijd vaak denken aan zijn vrouwelijke collega Marieke, waar hij buiten werktijd goed contact mee heeft.”

Jaarlijkse kerstborrel
“Wim en ik zijn inmiddels alweer zes jaar samen. Trouwen is er nog niet van gekomen, maar we hebben het wel steeds vaker over kinderen. Onlangs hebben we ons eerste huis gekocht en er is nu ruimte voor een babykamer. Wim heeft al een aantal jaren een goede baan als financieel adviseur bij een grote firma. Vorig jaar rond de kerstdagen werd er vanuit de firma een kerstborrel georganiseerd, waar ik samen met Wim heenging. Hier ontmoette ik voor het eerst Marieke; een knappe, jonge, blonde vrouw die erg spontaan en vriendelijk overkwam en die buiten werk weleens een kop koffie dronk met Wim. Aan het begin van de avond heb ik nog even kort met haar staan kletsen. Toen ik later op de avond Wim al een tijdje niet gezien had en hem ging zoeken, vond ik hem geheimzinnig met Marieke in een hoekje staan praten… Toen ik op ze af stapte, schrokken ze beiden en liep Marieke snel de andere kant op naar haar andere collega’s. Ze durfde me de rest van de avond niet meer aan te kijken.”

“Toen ik op ze af stapte, schrokken ze beiden en liep Marieke snel de andere kant op naar haar andere collega’s.”

Sms-berichten
“De hele situatie rondom Wim en Marieke tijdens de kerstborrel bleef door mijn hoofd spoken. Hij en Marieke spraken buiten werk weleens af, gewoon als goede collega’s en dat vond ik prima. Maar sinds ik haar heb ontmoet, merk ik dat ik steeds wantrouwiger wordt tegenover Wim. Laatst zaten we gezellig ’s avonds samen op de bank een film te kijken toen Wim ineens een aantal sms-berichten achter elkaar binnenkreeg. Toen ik hem vroeg wie hem op dit tijdstip nog zo vaak sms’te wuifde hij dit weg en zei hij dat het zijn vriend Tom was. Steeds vaker kreeg Wim op late tijdstippen sms-berichten binnen en nam hij altijd zijn telefoon mee als hij ging douchen of naar de wc ging.”

Dillema
“De maanden verstreken en mijn wantrouwen naar Wim toe is er nog steeds. Hij lijkt de laatste tijd behoorlijk afwezig, is vaak chagrijnig en ons seksleven staat op een laag pitje. Om deze reden heb ik een aantal weken geleden Wim nog geconfronteerd en gevraagd of er iets meer was tussen hem en zijn collega Marieke. Hij reageerde hier zo fel en boos op en ontkende het direct aan alle kanten dat ik het niet durf om dit nog een keer aan hem te vragen. Mijn gevoel zegt dat er duidelijk iets speelt tussen die twee, maar zelf weet ik niet goed hoe ik deze situatie moet oplossen. Ik hou zielsveel van Wim en wil hem echt niet kwijt, maar zoals het nu gaat kan ik ook niet met hem verder. Wat moet ik doen om mijn relatie te redden?”

Wat zou jij doen als je Yvonne was en wat voor advies zou je haar geven? Reageer onder de Facebookpost!

De namen in dit artikel zijn vanwege privacyredenen gefingeerd. Wil je ook (anoniem) je verhaal delen? Mail naar [email protected]