Dit is waarom het oké is om ongewenste kerstcadeaus aan een ander cadeau te geven


Je moet je er niet schuldig over voelen

Je hebt je verlanglijstje nog zo duidelijk doorgegeven, maar alsnog zit je opgescheept met alles behalve dat wat je graag wilde. Best leuk, zo’n doucheset, ware het niet dat je daar al vier van hebt staan in je badkamer. Geldt bovenstaand scenario voor jou? Dan zit je wellicht in dubio wat je met je ongewenste kerstcadeaus aanmoet. Is het oké om jouw cadeau aan een ander te geven?

Er zijn heel wat redenen om je cadeau aan een ander te geven.

Ongewenst
Cadeautjes weggeven aan een ander; op een of andere manier rust er een beetje een taboe op. Het lijkt ondankbaar en zoiets ‘doe je gewoon niet’. Bovendien gaat het vaak om ‘het idee’. Maar is het niet doodzonde wanneer je een cadeautje krijgt en deze stof ligt te happen in hoekje in de rommelkast? Uit onderzoek van CoCompare blijkt dat er nogal wat ongewenste cadeautjes onder de kerstboom liggen: in Engeland wordt in totaal 355 miljoen pond gespendeerd aan cadeautjes die iemand helemaal niet wil. Ai…

Weggooien
Uit een ander onderzoek van Ziffit blijkt dat 1 op de 10 cadeautjes al snel bij de stort belandt en dit heeft nogal een impact op het milieu. Daarbij komt ook nog eens 300.000 kilo aan cadeauverpakkingen. Kierra Box van Friends of the Earth, pleit er daarom voor om je ongewenste cadeaus aan een ander te geven. “Kerst is een tijd van reflectie en relaxen. Hopelijk is het nu prima om toe te geven dat soms zelfs de best uitgezochte cadeautjes perfecter zijn voor iemand anders.” Doorgeven is volgens haar ‘goed voor ons, goed voor onze portemonnee én goed voor het milieu’.

Weggeven
Daarnaast heeft toch niemand er iets aan wanneer jij je cadeautje niet gebruikt? Degene die je het presentje heeft gegeven zal dat misschien wel nog erger vinden. Dus heb jij een cadeau gekregen dat je zelf niet leuk vindt, maar waarvan je weet dat een ander het fantastisch zal vinden? Voel je dan niet schuldig om het aan de ander te geven! 

Lees ook: Zo berg je je kerstverlichting op zonder dat het totaal in de knoop raakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metro Beeld: Pexels