‘Je kunt binnenkort ook Instagram Stories liken’

Instagram Stories

Instagram werkt aan meerdere nieuwe functies, waaronder likes voor Stories

We liken wat af wanneer we scrollen op Instagram. De app staat al jaren op onze smartphone en komt ieder jaar weer met nieuwe functies. Zo zou Instagram op dit moment werken aan een functie waarmee je ook Stories – also known as ‘verhalen’ – kunt liken.

Nieuwe functie

We weten inmiddels dat Instagram allang niet meer draait om het krijgen van likes. Sterker nog, je kunt likes bij een foto nu ook uitzetten, zodat anderen het aantal niet meer kunnen zien. Maar Instagram wil blijkbaar toch nog niet helemaal van het ‘liken’ af, want er wordt op dit moment gewerkt aan een nieuwe feature.

Stories liken

Volgens de Italiaanse developer Alessandro Paluzzi is Instagram op dit moment bezig met het testen van likes voor Instagram Stories. Je kunt natuurlijk al reageren op andermans ‘verhaal’, maar liken kan nog niet. Een verhaal is een foto of video die slechts 24 uur te zien is. “Stories zijn eigenlijk posts die verborgen worden in je feed, dat maakt het mogelijk om ze ook gewoon te liken”, klinkt het.

Hartje

De nieuwe feature zou het zelfs mogelijk maken om een story meerdere likes te geven. Zo kun je je crush of beste vriendin dus mooi spammen met likes. Ha! Of en wanneer Instagram deze functie precies wil gaan lanceren is nog niet bekend. Hieronder in de tweet deelt Alessandro een voorbeeld van hoe de functie eruit kan gaan zien. Het lijkt op de ‘like’-functie bij livestreams. Daarbij kun je namelijk ook een hartje geven.

Andere functies

Daarnaast zou het binnenkort ook mogelijk worden op Instagram om een ‘linksticker’ op je Stories te plaatsen. Dit is ter vervanging van de zogeheten swipe-up-links. Deze sticker kun je echter – net zoals de swipe-ups – alleen gebruiken als je meer dan 10.000 volgers hebt. Ook komt er een 24-uurs status aan, die je op je profiel kunt plaatsen. Een soort van tijdelijke update dus.

Lees ook: Met dít trucje kun je verwijderde WhatsApp-berichten alsnog lezen 

Bron: Tagmag ,Onlinemarketing.de| Beeld: Pexels, Twitter