Toetje van je dromen: truffelkruidnoten-tiramisu met Licor 43 orochata

Al onze guilty pleasures in één toetje

Het wordt steeds kouder en dat betekent dat de herfstgerechten zo langzamerhand weer op tafel komen. De frisse zomersalades maken plaats voor stampotjes, pompoenstoof en ovenschotels. We hebben al een aantal heerlijke herfstrecepten verzameld, maar een lekker herfsttoetje ontbrak nog op ons lijstje. Tot we deze truffelkruidnoten-tiramisu tegenkwamen met – hou je vast – Licor 43 orochata. Zó hemels, dat we je het recept niet wilden onthouden. Graag gedaan.

Truffelkruidnoten-fans kunnen hun hart ophalen.

Dit heb je nodig (6 porties):

  • 250 gram mascarpone
  • 250 milliliter slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 kopje espresso
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel speculaaskruiden
  • 6 eetlepels Licor 43 orochata
  • 300 gram truffelkruidnoten

Bereidingstijd: 10 minuten

Zo maak je het:

  • Schep de mascarpone in een kom en roer los met een spatel.
  • Voeg de suiker toe aan de slagroom en klop de room stijf. Spatel de slagroom vervolgens door de mascarpone, samen met het kopje espresso, de licor 43 orochata, kaneel en speculaaskruiden.
  • Leg in de glaasjes wat truffelkruidnoten en schep daaroverheen wat van het slagroom-mascarponemengsel. Maak dan weer een laagje kruidnoten en vervolgens weer een laag slagroom-mascarponemengsel. Herhaal dit een paar keer.
  • Ben je van plan het toetje gelijk te eten? Strooi er dan vlak voor het serveren nog wat verkruimelde truffelkruidnoten overheen. Wil je het dessert bewaren voor later, zet het dan in de koelkast en garneer het pas met de truffelkruidnoten vlak voordat je het serveert.
  • Geniet ervan!

Tip: wil je een alcoholvrije variant maken, dan kun je de Licor 43 gemakkelijk vervangen door chocolademelk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Heerlijk avondje is bijna gekomen….. 🤪 Je avond wordt 5 december nog veeeeeeel lekkerder met deze kruidnoten tiramisu. Niet geschikt voor kinderen vanwege de Licor 43 Orochata maar die kan je ook prima vervangen voor chocomelk 🍫 – Recept: – https://familieoverdekook.nl/kruidnoten-tiramisu-met-licor-43-orochata/ – Of check de link in onze bio😋 – Wanneer vier jij eigenlijk Sinterklaasavond? Wij vieren het gewoon woensdagavond 5 december maar dan zonder alle kado’tjes. We gaan heerlijk eten met zijn viertjes en voor de kinderen hebben we gewoon een leuk kleinigheidje gekocht 🥰 – #tiramisu #kruidnoten #truffelkruidnoten #toetje #dessert🍰 #sinterklaas #slagroom #sinterklaasrecept #licor43orochata #licor43 #lekkereten #chocolade #ikwilbolletje #boskaholland #mascarpone //nospon//

Een bericht gedeeld door Familie over de kook (@familie.over.de.kook) op

Lees ook: Recept: carrot cake ‘oliebollen’ met roomkaasdip

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Familie over de kook | Beeld: Videostill