Pony, krullen of bob: deze kapsels zijn het meest geschikt voor jouw gezichtsvorm

Rond gezicht

Heb je een rond gezicht en wil je dat niet nog eens extra benadrukken? Dan kun je het beste je haar sluik of golvend langs je gezicht dragen. Over het algemeen is lang haar het mooiste bij een rond gezicht. Te veel volume rond je oren kun je het beste vermijden en een kapsel op oorlengte zal ook niet zo’n succes zijn. Hierdoor lijkt je gezicht namelijk nóg ronder.

Hartvormig gezicht

Mensen met een hartvormig gezicht hebben vaak schattige appelwangetjes, een breed voorhoofd en een smalle kin. Heb jij dit type gezichtsvorm? Dan heb je geluk, want bij dit type staan heel veel kapsels! Bij jou staat veel volume bovenop je hoofd goed, want dit benadrukt je gezicht op een positieve manier. Je kunt zelfs voor een gedurfd kapsel gaan, zoals een pony of een bob!

View this post on Instagram

💎

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Ovaal gezicht

Net als bij een hartvormig gezicht, passen ook bij een ovaal gezicht veel verschillende haarstijlen. Bij mensen met deze gezichtsvorm loopt de haarlijn iets ronder en zijn de kaken iets smaller dan de slapen. Halflange kapsels staan het mooiste bij een ovale gezichtsvorm, bijvoorbeeld een bob of een kapsel met lichte slag. Een korte coupe kun je beter vermijden. Hierdoor leg je de nadruk namelijk op de bovenkant van je gezicht en lijkt je gezicht nog langer.

Vierkant

Kenmerkend aan een vierkant gezicht is dat je een hoekige kaaklijn hebt. De kans is groot dat je dit enigszins wilt doorbreken. Je kunt dit doen door middel van een pony. Zorg er dan wel voor dat de plukjes langs je gezicht vallen. Een rechte pony is dus niet zo’n goed idee. Als je gaat voor een kapsel met veel volume, dan zorg je er ook gelijk voor dat je brede kaaklijn wat minder opvalt. Denk bijvoorbeeld aan krullen of laagjes. Hierdoor valt je haar mooi om je gezicht heen en lijkt je gezicht optisch wat ronder.

View this post on Instagram

So many new followers! Where are you all from?🌎

A post shared by Sandra Bullock (@sandra.bullock.official) on

Pagina 2/2

Lees ook: Ga je voor een kort kapsel? Dit zijn de mooiste korte kapsels op een rij

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Unsplash