Help: ik wil mijn moeder niet in de verloskamer hebben tijdens mijn bevalling

moeder bevalling

“Ze ontplofte toen ik haar vertelde dat ik haar er niet bij wil hebben”

Bevallen van je kindje is een heel bijzonder en intiem moment. Logisch dat je daar niet het halve dorp bij wilt hebben. Nee, je wilt deze bijzondere gebeurtenis delen met de meest dierbare mensen om je heen. Je partner waarschijnlijk en wellicht je moeder, zus of beste vriendin. Sommige mensen hebben liever helemaal niemand in de verloskamer tijdens de bevalling. Zo ook een Amerikaanse vrouw, die op een forum om raad vraagt. Haar moeder wil namelijk dolgraag bij haar bevalling zijn, maar zij ziet dat eigenlijk helemaal niet zitten!

Op een roze wolk

Op het forum Reddit doet de Amerikaanse haar verhaal. Ze vertelt dat haar partner en zij in blijde verwachting zijn van een kindje, nadat ze vorig jaar een heftige miskraam hebben gehad. Deze keer lijkt de zwangerschap goed te gaan en zitten ze op een roze wolk. Ook hun familieleden zijn dolblij voor hen. Over de aankomende bevalling heeft het stel al uitgebreid gesproken. “We worden voor de eerste keer ouders en willen dat intieme moment met z’n tweeën beleven”, vertelt de Amerikaanse. Klinkt begrijpelijk, maar daar was haar moeder het totaal niet mee eens. “Zij wilde heel graag bij de bevalling zijn, maar ik wil haar echt niet in de verloskamer!”, schrijft de wanhopige vrouw.

Moeder in verloskamer

Ze gaat verder: “Toen mijn broer en zijn vrouw vorig jaar ouders werden van hun kindje, was mijn moeder ook al heel boos dat zij niet in de verloskamer mocht zijn en de familie van mijn schoonzus wel. Ik heb haar toen verteld dat het enorm ongemakkelijk zou zijn voor mijn schoonzus om haar schoonmoeder bij de bevalling te hebben. Na wat tegensputteren, accepteerde ze dat. Maar vanaf het moment dat ik zelf zwanger ben, kan ze er niet over openhouden hoe blij ze is dat ze mijn kindje geboren kan zien worden.”

Exploderen

“Toen ik mijn moeder voorzichtig vertelde dat ik haar niet bij mijn bevalling wil hebben, explodeerde ze en schreeuwde ze dat ik het voor haar verpest. Mijn broer en zus kiezen haar kant en zeggen dat ik haar gewoon moet toelaten in de verloskamer. Wat moet ik doen? Mijn partner heeft liever ook niet dat ze bij de bevalling is.” Het verhaal van de Amerikaanse zorgt voor veel reacties op Reddit. De meeste forumgebruikers steunen de vrouw in haar keuze en vinden dat ze bij haar besluit moet blijven. Wat vind jij? Laat het ons weten!

Lees ook: Wendy was na bevalling een jaar incontinent: ‘Ik kon mijn ontlasting niet ophouden’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash