Karin: ‘Ik liet mijn kleinkind een DNA-test doen’

kleindochter dna

En de uitslag leverde nogal wat gedoe op…

Karin* heeft onlangs een lastige situatie meegemaakt. Een van haar kleinkinderen zat de laatste tijd niet goed in haar vel. Het gaat om Lindsay, het middelste kind van Karins zoon. Karin heeft Lindsay onlangs en DNA-test laten doen en het resultaat zorgde voor nogal wat opschudding in de familie.

Ander uiterlijk

“Lindsay heeft het moeilijk als middelste kind en ze ziet er anders uit dan haar broers en zussen”, begint Karin haar verhaal op het platform Reddit. “Ik vond het al zo gek dat ze blond krullend haar had, terwijl haar broertje, zus en ouders donker haar hebben. In eerste instantie wuifde ik het weg, want het kan immers dat de genetica gewoon wat afwijkt.”

Lindsay kwam op een gegeven moment echter zelf bij haar oma om te vertellen dat haar ouders haar verboden een DNA-test te laten doen. “Ik vroeg aan mij zoon waarom Lindsay de test niet mocht doen en of er misschien meer achter zat dat ze moest weten. Mijn zoon en zijn vrouw ontkenden het en zeiden dat ik het met rust moest laten”, vervolgt Karin haar verhaal. “Nu zit Lindsey op de middelbare school en ging ze naar haar biologieleraar. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de leraar zei dat het vreemd was dat ze bepaalde eigenschappen had.”

Uitslag

“Ze kwam overstuur naar me toe en vroeg me een DNA-test te kopen omdat ze het wilde weten.” Deze DNA-test had een opvallende uitslag. “Lang verhaal kort: ze is niet haar moeders biologische dochter. Mijn zoon heeft iemand anders zwanger gemaakt en haar biologische moeder heeft haar afgestaan.”

De DNA-test heeft voor grote opschudding in de familie gezorgd. “Lindsay is boos dat ze is voorgelogen, en ik ben de boosdoener omdat ik de DNA-test heb gekocht. Nu willen mijn zoon en zijn vrouw niet meer met me praten, waardoor Lindsey nog bozer op ze wordt.”

Karin geeft aan dat zij Lindsay pas voor het eerst zag toen ze zes maanden oud was, omdat haar zoon toen aan de andere kant van het land woonde. Ze vraagt zich af of ze fout is geweest door de DNA-test te kopen. Wat vind jij?

*Karin is niet de echte naam van de vrouw. Ze doet haar verhaal anoniem op Reddit onder de naam u/False-Worldliness664.

Lees ook: ‘Ik wil mijn vriendin verlaten nadat ze te ver is gegaan, maar ze is zwanger’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock