Ben jij een kattenmens? Dan hebben we heel goed nieuws voor je!

kattenmens

Stiekem wisten we dit al lang

Je bent kattenmens of een hondenmensen, er lijkt hierin geen middenweg te zijn. Zoals katten en honden heel verschillend zijn, geldt dat ook voor degenen die zich bestempelen als ‘kattenpersoon’ of ‘hondenmens’. Zo blijkt uit een onderzoek van de Carrol Universiteit uit Wisconsin dat er een groot verschil is tussen deze mensen.

Volgens de wetenschapper zouden kattenmensen slimmer zijn.

Kattenmensen
Uit het onderzoek van de universiteit kwam naar voren dat mensen die dol zijn op katten over het algemeen gevoeliger en introverter zijn. Net als hun kat zijn ze onafhankelijk en zijn ze op zichzelf. “Als kattenliefhebber zit je misschien eerder thuis op de bank een goed boek te lezen met een kat op schoot die niet naar buiten hoeft. Dit komt dus overeen met wat het dier nodig heeft en wil”, vertelt onderzoeker Dennis Guastello. Ook bleek dat kattenliefhebbers creatiever én slimmer zijn dan hondenliefhebber.

Hondenmensen
Ben je juist meer een hondenmens? Dan beschik je over andere kwaliteiten. Net als je hond kun je omgeschreven worden als levendig en actief. Daarnaast volg je sneller de regels op dan kattenmensen. “Het is vrij logisch dat actieve mensen van honden houden. Ze gaan en moeten ermee op pad, naar buiten, lopen en mensen ontmoeten met hun hond.” Hondenmensen zijn socialer en zoeken over het algemeen het groepsgezelschap op.

Lees ook: gek op katten? Dan is deze nieuwe app echt wat voor jou!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels