Beetje verstrooid? Deze 7 tips helpen je geheugen verbeteren

geheugen
Heb jij ook het geheugen van een goudvis?

Regelmatig loop je een flater omdat je iemands naam vergeet. Ook word je regelmatig geappt met de vraag of je nog komt vanavond. Huh, wat? Vanavond? Helemaal vergeten! Laat jouw geheugen je regelmatig in de steek als het aankomt op namen en afspraken en raak je regelmatig spullen kwijt? Lees dan eens deze zeven tips. Zo raken zelfs de grootste goudvissen weer georganiseerd.

Jouw geheugen is net een zeef.

1. Vaste plek

Haal jij regelmatig je handtas overhoop op zoek naar je sleutelbos? Sta je regelmatig in de supermarkt zonder portemonnee en raak je om de haverklap je telefoon kwijt thuis? Zorg er dan voor dat je voor alles een vaste plek hebt. Doe bijvoorbeeld altijd je sleutel in je rechter jaszak. Zo kun je met één hand voelen of je je sleutels bij je hebt. Je portemonnee leg je thuis op een vaste plek neer, bijvoorbeeld in een lade. Daar kun je ook je sleutels bewaren, zodat je die niet hoeft te zoeken. Je telefoon is een ander verhaal, maar ook deze kun je bijvoorbeeld op een vaste plek neerleggen als je thuis bent.

2. Agenda

Wij kennen het maar al te goed: je begint in januari vol frisse moed met een agenda, maar na drie weken ligt dat ding alweer ergens te verstoffen. Je ziet misschien op Instagram en Pinterest de prachtigste exemplaren voorbij komen met allerlei kleurtjes en notities. Ben je dit niet gewend, probeer dan ook niet zo te worden. Kies een klein en simpel exemplaar dat je altijd in je handtas kunt doen. Nog beter: houd je agenda bij op je telefoon. Die heb je toch altijd bij je! Leer jezelf aan om afspraken hier ook echt in te zetten.

3. Stop met uitstellen

Helaas, helaas, veel vergeetachtige mensen zijn juist ook de uitstellers onder ons. We betrappen onszelf hier regelmatig op: we lezen een mailtje of appje en besluiten later te reageren. Later wordt bij mensen met een slecht geheugen vaak nooit, want een paar minuten later ben je weer op iets anders gefocust en vergeet je het berichtje totaal. We snappen dat je niet afgeleid wil worden, maar als je een mail écht later pas wil beantwoorden maak dan in ieder geval een notitie of zet een alarm op je computer of telefoon. Lees appjes niet als je er nu geen tijd voor hebt, maar laat de melding staan voor later.

Lees verder op pagina twee.

Pagina 1/2