Wie kent Terror Jaap uit ‘De Gouden Kooi’ nog? Zó vergaat het hem nu!

Gouden Kooi

Terror Jaap werd even beroemd door De Gouden Kooi

Het waren de gloriedagen van de realitytelevisie, de beginjaren van de twintigste eeuw. Met als absoluut hoogtepunt (of dieptepunt, het is maar net hoe je het bekijkt) De Gouden Kooi. In dit omstreden programma werd een aantal excentrieke types langdurig in een luxe villa opgesloten. De laatst overgebleven kandidaat won de villa en een geldbedrag.

Deelnemers konden worden weggepest of weggestemd worden door hun medebewoners of het publiek.

Terror Jaap
Uiteindelijk won Jaap Amezs, ook wel bekend als Terror Jaap, het programma. Toen hij het programma inkwam studeerde hij nog en had hij een relatie met Cora. Jaap ontpopte zich al snel tot een van de meest opvallende kandidaten met zijn grove, kwetsende uitspraken en bizarre acties. De kijkcijfers van De Gouden Kooi gingen flink omhoog vanaf het moment dat Jaap Amesz De Gouden Kooi instapte.

Extreem ver
Het was zijn doel om te winnen en om dat voor elkaar te krijgen, ging hij ver. Extreem ver. Het meest beroemd werd hij toen hij door zijn eigen braaksel rolde en ruziemaakte met het schoonmaakster Palma. Wie herinnert zich nog dat hij Lieke ondergooide met afwasmiddel en haar bed vuil maakte? Het ei-incident, toen hij een ei op het hoofd van zanglerares Judith kapotsloeg? Jaap won de finale van publieksfavoriet Brian (‘ik word helemaal para brada’) en ging ervandoor met 1,3 miljoen euro. Hij had verkondigd dat hij het prijzengeld aan een goed doel zou schenken en kreeg hierdoor veel stemmen. Achteraf bleek dat hij zelf het goede doel was en Jaap stak alle centen in eigen zak.

Karma
Toen kwam karma om de hoek kijken, want uiteindelijk is hij (bijna) al het geld verloren door het faillissement van de DSB-bank, waar hij zijn centen gestald had. Hij dook nog een aantal keren op in tv-programma’s, waaronder Sterren Springen in 2012. Hij is sindsdien uit de spotlights verdwenen, maar dook laatst op Twitter op toen bekend werd dat hij een schaaktoernooi had gewonnen. Links zit Jaap, je herkent ‘m meteen!

Lees ook: Zo ziet Dylan uit Beverly Hills 90210 er nu uit 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld videostill De Gouden Kooi