Ken je Joris Rasenberg van Abel nog? Zó gaat het nu met hem

Joris Rasenberg

Zo gaat het nu met de leadzanger van de band

Ik doe de deur dicht, straten lijken te huilen, wolken lijken te vluchten, ik stap de bus in…” Het is ondertussen jaren geleden dat Abel het nummer Onderweg uitbracht, maar nog steeds kunnen we elk woord uit volle borst meezingen. Onderweg bestormde de hitlijsten en het lied was om de haverklap te horen bij alle radiozenders van Nederland. Joris Rasenberg wist dit nummer prachtig te zingen, maar hoe gaat het nu met hem?

Veel belovende band 
Abel wist in 2000 heel Nederland te veroveren met hun prachtige liedjes. De inspanning van de band werd beloond en de band sleepte de titel Meest Belovende Act bij de TMF Awards in de wacht. Helaas scoort de band na het behalen van deze felbegeerde award geen grote hits meer. De albums Doen en Laten gaan bij het grote publiek in stilte voorbij. Wat doet zanger en frontman Joris Rasenberg nu?

Zang- en muziekdocent
Joris Rasenberg vult zijn dagen als zang- en muziekdocent in Breda. Hij zingt zelf ook nog steeds. Zo benaderde Omroep Brabant Joris om mee te doen aan een muzikaal project. Voor deze bijzondere opdracht staken Brabantse muzikanten klassiekers van andere Brabantse zangers en zangeressen in een geheel nieuw jasje. Joris bracht het nummer Laat mij in die waan in geheel nieuwe stijl ter gehoren. “Ik wilde een nummer kiezen waar ik een gevoel bij had en wat een bepaalde snaar raakte bij mij”, vertelde hij over zijn keus.

Luister hieronder het nummer en bekijk een fragment dat Breda Nu opnam met de muzikant.

Lees ook: Zo ziet de knappe vriend van Eva Jinek eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: videostill Onderweg