Waar of niet waar: tijdens de menopauze worden vrouwen onvermijdelijk dikker

menopauze

Het is te voorkomen!

Het lijkt een gegeven dat vrouwen tijdens hun menopauze altijd dikke worden, maar is dat wel echt zo? Zijn er geen manieren om die kilo’s weg te laten blijven? Libelle België zocht het uit en wat blijkt: er is wel degelijk een manier om die kilo’s tot een minimum te beperken!

Zo hou je je taille wél tijdens de menopauze.

Oestrogeen
In de menopauze gaat je lichaam steeds minder oestrogeen aanmaken. Je lichaam probeert dit heel slim op te vangen door mannelijke hormonen om te zetten in vrouwelijke hormonen en die op te slaan in de vetreserves. Dat is dus precies waar dat menopauze-buikje vandaan komt. Daarbij vertraagt de stofwisseling ook en zul je als je je eetwijze niet aanpast drie tot vijf kilo aankomen. Dit is een probleem waar veel vrouwen tegenop zien en tegenaan lopen. Ook de emotionele bijwerking zorgt vaak voor gewichtstoename. Vrouwen zijn wat emotioneler en zullen sneller gaan emo-eten dan voor de menopauze.

Voeding
Dè manier om de controle over je lijf te behouden over je gewicht is door stress zo veel mogelijk te vermijden en je voedingspatroon een klein beetje aan te passen. Kies bijvoorbeeld voor gezonde en onbewerkte voeding. Vooral noten en granen doen het goed. Probeer ook zo veel mogelijk op gezette tijden te eten en niet te veel alcohol te drinken. Beweeg ook wat meer en je zult zien dat je kilo’s nagenoeg gelijk blijven.

Lees ook: Huh?! Zó verrassend jong ben je nog als de overgang begint!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pxhere