Deze invloed heeft de kleur van je slaapkamer op je nachtrust

Groen

De kleur groen associëren we vaak met natuur en gezondheid. En dat klopt: deze kleur werkt blijkbaar zuiverend voor de geest, waardoor je met een fijn gevoel gaat slapen en ook weer wakker wordt. Mensen met een groene kleur op de muren, hadden een gemiddelde nachtrust van 7 uur en 36 minuten. Go green!

Zilver

Klinkt misschien een beetje heftig, de kleur zilver in je slaapkamer. Maar toch valt dit wel mee en hoef je je kamer niet om te toveren tot een fonkelende discobal. Echter, met een zilveren kleur kun je je hersenen voor de gek houden! Het schijnt namelijk dat deze kleur je onbewust doet denken aan de maan, waardoor je brein zich klaarmaakt voor de nacht, hierdoor val je dus lekkerder en sneller in slaap. De gemiddelde rustscore van zilver is 7 uur en 33 minuten.

Oranje

Je kunt natuurlijk gaan voor een koningsdag-variant, maar dat is wellicht een tikkeltje te heftig. Zoek het eerder in de oranje aardetinten. Je nachtrust in een oranje kamer zou gemiddeld 7 uur en 28 minuten duren. De kleur zou zorgen voor een stabiele, warme omgeving, waardoor je spieren zich sneller ontspannen en je dus ook sneller in slaap valt!

Wit, crème of grijs

Vind je een kleur op de muren iets te druk? Dan is wit of crème natuurlijk een logische keuze. Maar uit onderzoek blijkt dat mensen met deze kleuren op de muren hun werk vaker mee naar huis nemen. Gemiddeld drie keer per week. Ook de kleur grijs is niet aan te raden in de slaapkamer. Dat zou sombere associaties opwekken en je een slechte nachtrust bezorgen.

Lichtbruin

Wil je het wat romantischer maken in de slaapkamer? Dan lijkt de kleur rood een voor de hand liggende keuze, maar het blijkt dat je beter voor een lichtbruine kleur kunt kiezen. Mensen met deze kleur in de slaapkamer, blijken namelijk de meeste seks te hebben. Pas wel op: dit geldt alleen voor lichtbruin. Een donkerbruine kleur kan juist voor rusteloosheid zorgen.

Paars

Die pot paarse verf? Die kun je maar beter laten staan. Je slaapkamer in deze kleur verven, levert je een gemiddelde nachtrust van slechts 5 uur en 56 minuten op. Paars zou ervoor zorgen dat je een drukke dag moeilijke los kunt laten. Je schijnt hierdoor levendiger te gaan dromen en het vergoot zelfs de kans op nachtmerries.

Lees ook: Geen wit of crème: in 2020 hullen we ons in deze bruidskleuren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Pexels