Hier wil je heen: dít zijn de mooiste kerstmarkten binnen Europa!

baan kerstmarkten

Veel gezellige kraampjes én ontzettend veel lekker eten!

Voor velen is het een echte traditie geworden om elk jaar een bezoekje aan de kerstmarkt te brengen. Hier kun je genieten van heerlijke glühwein, zijn er schattige kerstkraampjes te vinden en bevind je je gelijk in een winterwonderland. Elle ging in samenwerking met Booking.com op onderzoek uit en maakten daarmee een lijst met de mooiste kerstmarkten van Europa. 

Hier wil je direct naar toe!

Praag, Tsjechië
26 november t/m 6 januari
Wanneer je je wil bevinden in een sprookjesachtige omgeving dan zijn de kerstmarkten in Praag een echte aanrader! De bekende pleinen als Old Town Square en Wenceslas Square veranderen in een prachtige markt waar je volop kan genieten van heerlijk eten en traditioneel handwerk.

Nuremberg, Duitsland
1 december t/m 24 december
Duitsland staat er natuurlijk om bekend de meest geweldige kerstmarkten op te zetten. Wanneer je graag een bezoekje wil brengen aan een Duitse kerstmarkt dan is Nuremberg zeker eentje waar je deze kerstperiode nog heen wil. Deze kerstmarkt stamt uit de 16e eeuw, en is daarmee de oudste kerstmarkt ter wereld. Er zijn meer dan 180 kraampjes te vinden en hier moet je vooral de geroosterde amandelen, gemberkoek en natuurlijk de glühwein proberen. Deze kerstmarkt staat er relatief kort, dus je moet er snel bij zijn!

Valkenburg, Nederland
17 november t/m 23 december
Wil je liever een kerstmarkt bezoeken in eigen land? Dan vind je in het Zuiden van Nederland de aller-gezelligste kerstmarkt. Zo is er een bijzondere markt in de Gemeentegrot te vinden, zijn er vele parades met versierde wagens en zijn er veel verschillende soorten eten en drinken.

Bath, Groot-Brittanië
23 november t/m 10 december
De grootste kerstmarkt van Groot-Brittanië vind je in Bath. Deze prijswinnende markt heeft zo’n 150 verschillende kraampjes vol met lokale lekkernijen en handgemaakte producten.

Keulen, Duitsland
27 november t/m 23 december
Nog een kerstmarkt in Duitsland die echt een bezoekje waard is: de Keulse kerstmarkt. De lekkerste curryworsten, gebakken champignons, glühwein en gemberkoek, als je voor het eten en drinken heen gaat zit je bij deze markt wel goed. De markt bevind zich op het plein onder de grootste kathedraal van Keulen; de Dom van Keulen.

Misschien wil je hier ook naartoe: OMG! Er komt een reusachtige kerstmarkt naar Amsterdam!

Bron: Elle Eten | Beeld: Unsplash