Deze invloed heeft de kleur van je slaapkamer op je nachtrust

kleur slaapkamer nachtrust

Slaap je beter bij vrolijk geel, of rustig blauw?

Voor de meeste mensen is de slaapkamer hun favoriete plek in huis. Toch kan deze ruimte bij sommigen nog wel een make-over gebruiken. Hierbij doelen we vooral op de kleur van de muren. De kleur van je slaapkamer heeft namelijk ontzettend veel invloed op je nachtrust! Dus heb je moeite om in slaap te komen? Geef die wanden dan eens een likje verf.

Kleuren gemoedstoestand

Kleuren hebben veel invloed op je gemoedstoestand, vandaar dat de juiste kleurkeuze ook veel kan doen voor je nachtrust. Zo kan de juiste kleur ervoor zorgen dat je fijner of uitgeruster wakker wordt. Andere kleuren kunnen je juist weer eerder in slaap laten vallen. Andersom werkt het ook: zo zijn er bepaalde kleuren die juist een negatief effect hebben op je slaap. Benieuwd wat de kleur in jouw slaapkamer voor je nachtrust doet? Hieronder vind je een overzicht.

Blauw

Denk je aan rust en kalmte? Dan denk je vast al snel aan de kleur blauw. Niet zo gek dus dat deze kleur als beste kleur uit de test komt. Mensen met blauwe muren blijken de beste nachtrust te hebben en sliepen gemiddeld maar liefst 7 uur en 52 minuten per nacht. Het schijnt zelfs dat deze kleur je hart in een rustiger ritme kan brengen. Slaap je niet zo best? Geef de muren in je slaapkamer dan eens een lichtblauw kleurtje.

Geel

De tweede plaats wordt ingenomen door de kleur geel. Ook deze kleur bevordert je nachtrust. Mensen met gele muren hadden een gemiddelde nachtrust van 7 uur en 50 minuten. Dat scheelt dus maar weinig met blauw. Daarnaast stimuleert de kleur geel je gemoedstoestand, wat ervoor zorgt dat je vrolijker wakker wordt. Het zenuwstelsel wordt zodanig beïnvloed dat je een geluksgevoel ervaart. Met geel op je muur in de slaapkamer is met het verkeerde been uit bed stappen er niet meer bij.

Meer kleuren vind je op de volgende pagina.