Komen er vaak honden in jouw dromen voor? Dit is waarom

honden-dromen

Het kan verschillende dingen betekenen

Hoewel we allemaal dromen, kunnen we ons niet altijd herinneren wat er in die dromen gebeurde. Merk jij echter dat bepaalde dromen vaak terugkomen en dat daar een hond in voorkomt? Dit is wat dat kan betekenen.

Veel meegemaakt

Vooral mensen die zelf een hond hebben, dromen vaak over honden. Dit komt doordat hun hond een belangrijk onderdeel is van hun leven en ze veel samen meemaken. Heb je zelf geen hond, maar komt er wel geregeld eentje voor in je dromen? Dat kan komen doordat je indirect met honden te maken hebt (doordat er bijvoorbeeld een paar bij je in de buurt wonen die je vaak ziet).

Eigen of andermans hond

We kunnen dus onderscheid maken tussen dromen over je eigen hond en dromen over andermans hond. Droom je dat je eigen hond je bijt, dan is dat een teken van instabiliteit in je leven. Heb je juist een droom waarin je leuk met je hond aan het spelen bent? Dan duidt dat erop dat je wordt geaccepteerd door je omgeving en dat je een leuk sociaal leven hebt.

Heb je een droom over andermans hond en is dat eerder een nachtmerrie? Dat betekent dat je je in het echte leven aangevallen voelt door een persoon of situatie. Droom je juist dat een hond heel lief voor je is, dan staat dat symbool voor jouw eigen waarden in het leven.

Overleden hond of een fout

Heb je een hond gehad die inmiddels is overleden, maar komt hij/zij terug in je dromen? Dan kan dat een teken zijn dat je iets mist. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je de bescherming die de hond je bood mist en dat terug wilt krijgen. Tot slot: heb je een droom waarin een hond voorkomt en doe je iets verkeerd? Dat betekent dat je bang bent om mensen te verliezen of dat je je ergens schuldig over voelt.

Dromen over honden zijn dus zeker niet zonder betekenis. Als je vaak zulke dromen hebt, is het goed om stil te staan bij alles wat zich in je leven afspeelt. Wellicht kun je iets positief veranderen!

Lees ook: Hier dromen we in Nederland het meest over (en dit betekent het)

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Ze | Beeld: Unsplash, Jessica Johnston