Dit zijn de mooiste trends die je in je badkamer wil hebben

badkamer trends

Door deze trends wil je je badkamer direct een make-over geven

Je badkamer is de ideale plek om tot rust te komen. Afspoelen onder een hete douche, lekker badderen of jezelf klaarmaken voor een avondje uit. Wij zetten de nieuwste trends op een rijtje voor een Pinterest-waardige badkamer. 

Zwarte accenten

Jarenlang was grijs de gangbare en vrij veilige keuze voor badkamers. Dit jaar mogen de accenten zeker wat donkerder. Wees niet bang om zelfs zwart te kiezen voor bijvoorbeeld de vloertegels, een spiegel of het frame van een douchewand. Of kies zelfs voor donkere wandtegels voor een luxe uitstraling. De keuze die je hebt om badkamer- en toilet tegels te kopen is enorm. Met een contrast tussen donkere accenten en bijvoorbeeld lichte marmeren wand- en vloertegels creëer je een rustige omgeving. Ga je voor donkere tegels, dan ontstaat er een stijlvolle uitstraling. It’s all up to you!

Ga voor vintage

Vintage is natuurlijk al een paar jaar helemaal hip. Maar je kunt niet alleen je outfit een vintage look geven, ook je badkamer leent zich daar goed voor. Ga bijvoorbeeld voor een gouden of messing kraan of spuit de rand van je spiegel in zo’n tint. Ook kun je je badkamer opleuken met tweedehands vondsten, zoals bakjes voor je wattenschijfjes en bekers om je tandenborstel in te zetten. Ook tegels met een printje kunnen je badkamer een vintage uitstraling geven.

Industriële look

Deze trend bouwt verder op de zwarte accenten. Bij de industriële look gaat het niet alleen om donkere, metalen en houten accenten, maar lijken sommige onderdelen zo uit een fabriek te komen. Denk bijvoorbeeld aan industriële lampen of een ‘oude’ wasbak.

Patroontjes

Met je wand- en tegels kun je verschillende patronen maken. Zo geef je je badkamer niet alleen een heel speelse uitstraling, maar dit is ook nog eens heel origineel en uniek. Ga bijvoorbeeld voor visgraatpatroon op de muur met marmeren tegels. Of kies juist voor een bijzondere turquoise kleur om je badkamer wat op te vrolijken.

 Ga voor houten details

Hout is misschien niet iets waar je direct aan denkt voor je badkamer. Toch kan een houten kastje bijvoorbeeld voor een mooi contrast zorgen bij een lichte badkamer. Voor een unieke uitstraling kun je er zelfs voor kiezen om houten panelen over je muur en plafond te laten lopen, zoals in onderstaande afbeelding te zien is. Hierdoor krijg je direct het gevoel dat je in een Scandinavische sauna zit. Heerlijk!

Pretty in pink

Tot slot een trend waar wij heel blij van worden: de roze badkamer. Je kunt het hierbij zo bont maken als je zelf wil. Ga bijvoorbeeld voor roze wand- of vloertegels in een mooi patroon, een roze kastje of alleen roze accessoires. Fleur je badkamer op met wat planten. Dit staat namelijk prachtig bij de roze tinten.

Lees ook: Kleine badkamer? Met deze tips benut je de ruimte optimaal

Bron: Sebring Design Build, Pinterest | Beeld: Unsplash