6 dingen die je kunt doen om je relatie leuk te houden

relatie-leuk-houden

Het is de moeite zeker waard!

Of je nu net bij elkaar bent of al jaren samen door het leven gaat: alle relaties hebben ups en downs. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt om je relatie leuk te houden. Wij zetten er zes voor je op een rij.

1. Probeer samen iets nieuws

Of het nu een cursus stijldansen, een nieuwe maaltijd of een wandeling naar een onbekende plek is: door samen iets nieuws te proberen, groeien jullie meer naar elkaar toe. Het zorgt ervoor dat je even uit je routines loskomt. Wie weet ontdekken jullie wel iets wat jullie heel leuk vinden!

2. Bespreek jullie financiën uitgebreid

Hoewel dat niet per se leuk klinkt, is het zeker nodig. Geld is namelijk de nummer 1 reden voor veel ruzies binnen relaties. Leg alles op tafel en maak overzichten, zodat jullie weten waar jullie op financieel vlak aan toe zijn. Dat scheelt een hoop ergernis, waardoor er meer tijd overblijft om de andere tips uit te voeren.

3. Dof jezelf op

Zeker als jullie langer bij elkaar zijn, is de kans groot dat jullie minder moeite zijn gaan doen voor jullie uiterlijk. Je hebt de partner van je dromen immers al binnen. Toch is het belangrijk om jezelf af en toe op te doffen, bijvoorbeeld wanneer jullie uit eten gaan. Je krijgt daardoor weer dat gevoel dat je had toen jullie net samen waren. Vlinders all over the place!

4. Onderhoud spannend contact als jullie niet bij elkaar zijn

Misschien klinkt het wat intimiderend, maar dit loont zeker. Als jullie niet bij elkaar zijn, kunnen er misschien wel uren voorbijgaan voor jullie elkaar een bericht sturen. Door dit wat vaker te doen én daar af en toe een spannend berichtje tussen te voegen, zorg je ervoor dat jullie extra veel zin krijgen om elkaar weer te zien.

5. Maak de slaapkamer technologie-vrij

We weten allemaal diep vanbinnen wel dat de slaapkamer alleen bedoeld is voor slapen en intimiteit, maar toch liggen we vaak met schermen in bed. Door die schermen een keer allemaal naar de woonkamer te verplaatsen, maak je veel meer ruimte voor romantiek. Dat komt je relatie zeker ten goede.

6. Ga er samen tussenuit

Iedereen heeft weleens een periode vol stress, wat ook weerslag heeft op hun relatie. Door bewust tijd vrij te maken in je agenda en er af en toe even tussenuit te gaan met je partner, zorg je ervoor dat jullie écht aandacht voor elkaar kunnen hebben. Al is het maar een dag: een nieuwe omgeving doet wonderen. Jullie kunnen zonder tussenkomst van stressvolle zaken lekker bijkletsen. Wil je het extra leuk maken? Probeer tijdens zo’n tripje dan eens iets wat voor jullie allebei totaal nieuw is. Verandering van spijs doet eten!

Lees ook: De 5:1 regel in relaties is belangrijk en dit is waarom

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Health | Beeld: Unsplash, Carly Rae Hobbins