‘Ik voel me niet meer aangetrokken tot mijn man’

aangetrokken

‘Zou ik dat fijne gevoel van eerder terug kunnen krijgen?’

Philippa* is twee jaar getrouwd met Ralf. In het begin van hun huwelijk verliep alles vlekkeloos, daarna had hij vaak last van boze buien. Hij heeft hard aan zichzelf gewerkt, maar Philippa voelt geen aantrekkingskracht meer. Ze vraagt zich af of dat nog kan veranderen. Op Reddit vraagt ze lezers om advies.

Vaak boos

“Ralf en ik zijn nu twee jaar getrouwd”, begint Philippa haar verhaal. “Hij is achtentwintig, ik ben vijfentwintig. We zijn vier jaar samen en besloten al gauw dat we wilden trouwen. Het ging allemaal goed, tot Ralf persoonlijke problemen kreeg. Het zorgde ervoor dat hij vaak boos was en die boosheid richtte hij op mij. Hij was snel geïrriteerd en werd vaak kwaad om hele kleine dingen. Ik kon nooit iets goed doen bij hem. Dat heeft ruim twee jaar geduurd, toen ik er een paar maanden geleden genoeg van had.”

Beter als vrienden

Philippa had een keerpunt bereikt en vertelde Ralf dat er iets moest veranderen. “Hij kreeg door dat ik echt niet gelukkig was en paste zich meteen aan. De afgelopen maanden is hij ontzettend lief voor me, maar ik kan zijn liefde niet accepteren. Op de een of andere manier voel ik me totaal niet meer tot hem aangetrokken. Als hij me probeert te zoenen, word ik misselijk. Ik begin het gevoel te krijgen dat het te laat is voor ons. We zijn hele goede vrienden, maar misschien moet het daar voortaan bij blijven.”

Jong en ongelukkig

Wat Philippa vooral dwarszit, is dat ze deze gevoelens heeft terwijl ze nog jong is. “Ik ben nog maar vijfentwintig en voel me nu al lange tijd ongelukkig. Zou ik dat fijne gevoel van het begin van het huwelijk terug kunnen krijgen en zo ja, hoe dan? Ik heb het idee dat ik veel te jong ben om al door deze gevoelens heen te gaan. Zeker aangezien die gevoelens gaan over de persoon met wie ik de rest van mijn leven hoor door te brengen. Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Philippa zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Specific_Number_3336.

Lees ook: ‘Mijn broer laat zijn kinderen continu bij me achter’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jeffery Erhunse