Krijgen we ook lenteweer tijdens het Paasweekend?

Paasweekend

Veel mensen hebben een lekker lang weekend voor de boeg

Vandaag is het écht lente: overal in het land is de lucht stralend blauw en schijnt het zonnetje. Kunnen we ons winterjas al opbergen? En hoe zit het met het lange Paasweekend dat voor de deur staat? Weeronline heeft het antwoord.

Zonnige dagen

We sluiten de maand maart af met hoge temperaturen. Dinsdag en woensdag kan het namelijk rond de 20 graden worden, tot wel 24 graden in het zuiden van het land. Dit is veel warmer dan gemiddeld in deze maand. Daarbij komt kijken dat er weinig wind staat en de gevoelstemperatuur nog hoger kan liggen. Het is duidelijk: die winterjas kan komende dagen uit!

Paasweekend

Maar kunnen we tijdens het lange Paasweekend ook in de tuin zitten en buiten eieren zoeken? Het kan, maar het wordt helaas niet zulk lekker lenteweer als aan het begin van de week. Vanaf donderdag krijgen we namelijk een weersomslag, waarbij de warme zuidenwind plaats moet maken voor de frisse noorderwind. Op Goede Vrijdag liggen de temperaturen dan ook weer rond de 10 graden. Zaterdag en zondag blijft deze trend doorzetten, al kan de temperatuur dan weer iets oplopen. De kans op een bui is niet groot, dus het wordt naar verwachting wel een goed weekend voor een wandeling of paaseierenspeurtocht.

Lees ook: Dit is waarom je ook bij de lentezon zonnebrand moet smeren

Bron: Weeronline | Beeld: Pexels