Let op: deze 3 dingen moet je nooit schoonmaken met een microvezeldoek

microvezeldoek

Goed om te weten voor de volgende keer!

Microvezeldoekjes: we hebben ze allemaal in huis. Vaak denken we bij deze wonderdoeken dat je er letterlijk álles mee kan afnemen, maar dat is zeker niet waar. Er zijn namelijk een aantal dingen die jij beter niet kunt schoonmaken met een microvezeldoek. Wij zetten voor je op een rijtje welke materialen juist niet zo goed tegen de multi-inzetbare poetsdoek kunnen.

Hoogglans meubels

Hoewel je bij een hoogglans tafel zou denken dat je er met een microvezeldoek prima overheen kan, is dat in de realiteit geen goede combinatie. Doordat je met de doekjes telkens over de glans heen gaat, kan dit ervoor zorgen dat je deze glanslaag er juist af schuurt. Het gevolg hiervan is dat je met beschadigde meubels zit, en dat wil je natuurlijk niet! Kijk vooral uit met microvezeldoekjes als ze al wat ouder zijn. Hierin blijven juist heel veel vuildeeltjes zitten waardoor je je glanslaag nóg meer beschadigt.

Hout

Ook gaan microvezeldoeken en hout niet goed samen. Met zo’n poetsdoek poets je namelijk niet alleen het vuil weg, maar ook de beschermlaag van het hout. Deze beschermlaag is superbelangrijk omdat deze laag jouw houten meubels beschermt tegen vocht. Beschadig je die laag met een microvezeldoek? Dan is de kans groot dat je permanente vlekken in je houten meubels krijgt. Oei!

Spiegels

Oké, ook wij geven het toe: we gebruiken de microvezeldoeken ook voor het schoonmaken van onze spiegels. Waarom niet? Nou daar is dus een hele goede reden voor! Met een microvezeldoek kan je namelijk tientallen krasjes aanbrengen op je spiegel, waardoor het beeld wat reflecteert aangetast kan worden. Wil je dus je spiegel schoonmaken, gebruik dan een zachte doek in plaats van een microvezeldoek.

Lees ook: Om deze reden moet je make-up niet te lang gebruiken

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: iStock