Om deze reden moet je make-up niet te lang gebruiken

make-up gebruiken

Oh nee!

Onze make-up tas zit vol met make-up, maar wanneer we het hebben aangeschaft en geopend? Dat blijft altijd speculeren. We waren al bekend met dat make-up over de datum kan gaan, maar er is nog een reden waarom je make-up niet te lang moet gebruiken – en dat is niet fraai! 

Bacteriën

Aan ieder beautyproduct zit een houdbaarheidsdatum die er natuurlijk niet voor niets opstaat. Waarschijnlijk houd jij je daar echter minder strikt aan dan de data die op voedingsproducten staan. Terwijl je dat wel zou moeten doen, want heb je ooit nagedacht over de bacteriën die zich kunnen gaan nestelen op je beautyproducten? Deze kunnen zorgen voor nare huidirritaties, -ontstekingen of infecties.

Experiment

Een gebruiker van Reddit bracht de bovenstaande waarschuwing in beeld met een foto. Ze wilde met eigen ogen zien hoeveel bacteriën zich echt kunnen bevinden op een oude lipgloss en deed een experiment. “Ik nam een monster van een oude Revlon Colorstay en deed dat in een petrischaaltje”, schrijft ze bij de foto. Dit liet de vrouw drie dagen staan. “De zomerhitte deed de rest van het werk, met na 3 dagen dít resultaat.” Het resultaat zie je hier.

Op de make-up zie je witte vlekken, de bacteriën. Dat ziet er niet fraai uit. Al helemaal niet als je je bedenkt dat het anders op je gezicht had gezeten… Houd je dus altijd aan de houdbaarheidsdata!

Lees ook: Ruiken maar: vrouwen kunnen blijkbaar ruiken of een man single of bezet is

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elegance, Libelle | Beeld: Pexels