We vertellen gemiddeld elke 10 minuten een leugen en zo kun je ‘m herkennen!

leugen

Niemand houdt jou meer voor de gek!

Mensen vinden het blijkbaar heel lastig om eerlijk te zijn. Gemiddeld vertellen we elke tien minuten dat we in gesprek zijn wel een leugen. Dat is gigantisch veel! We zijn erg goed in de zogeheten ‘creatieve waarheid’. We vertellen dingen nét wat mooier of dramatischer dan het in werkelijkheid is. 

Hoe herken je die leugen bij jezelf of een ander?

Neus

We kennen allemaal de neus van Pinokkio en hoe die groeit bij een leugen. Dit is niet helemaal verzonnen. Hoewel onze neus niet letterlijk groeit, raken we ‘m wel aan als we een leugentje vertellen. Dit is een tik die heel veel mensen hebben bij onwaarheden.

Ogen

Kijk ook goed in de ogen van mensen. We hebben de neiging om veel weg te kijken als we een leugentje vertellen. Let wel op: ook het overmatig aankijken kan wijzen op een leugen.

Keel

Schraapt jouw gesprekspartner vaak zijn keel? Het kan uiteraard zijn dat hij of zij een droge keel heeft, maar het kan ook wijzen op steenhard liegen. We doen dit namelijk vaker als we ons niet helemaal comfortabel voelen en een leugen is nooit comfortabel.

Afleiding

Probeert iemand veel aandacht te leggen op een deel uit jouw verhaal? Grote kans dat hij een detail uit zijn eigen verhaal wil verbergen. Dit kan een techniek zijn om jouw aandacht af te leiden.

Lees ook: Onderzoek: vrouwen die vreemdgaan hebben dít kenmerk gemeen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda | Beeld: pxhere