Dit gebeurt er met het lichaam van vrouwen als ze verliefd zijn

verliefd

Je lichaam ziet het een beetje als een virus 

Je gedachten zijn constant bij die ene persoon, je wilt alleen nog maar bij hem of haar zijn en als jullie gescheiden zijn, wil je het alleen nog maar over je crush hebben. Het moge duidelijk zijn: je bent verliefd. Naast het feit dat je brein alleen nog aan hem of haar denkt, doet het ook andere dingen met je lichaam.

Liefde doet gekke dingen met je, zo blijkt maar weer.

Verandering in het lichaam

Sommige mensen kunnen geen hap door hun keel krijgen wanneer de zogenoemde vlinders – die meer weghebben van een zwerm op hol geslagen wespen – in je buik fladderen. Dit gevoel ontstaat simpelweg doordat je spieren zich meer aanspannen wanneer je verliefd bent. Maar daarnaast ervaren vrouwen ook nog eens een andere verandering in hun lichaam, zo weten onderzoekers van de universiteit van Californië in Los Angeles.

Immuunsysteem

De onderzoekers aan de Amerikaanse universiteit waren benieuwd naar de impact van verliefdheid op je lichaam. Wat bleek? Vrouwen die verliefd waren maakten meer interferonen aan, dit zijn natuurlijke eiwitten die afgescheiden worden na contact met virussen. Loop je dus een virusinfectie op? Dan spelen deze eiwitten een grote rol in de werking van je immuunsysteem. Wel bleek uit het onderzoek dat de aanmaak van de interferonen afnamen wanneer de verliefdheid wegebde.

Onderzoek

De onderzoekers volgden twee jaar lang 47 vrouwen om tot deze bevinding te komen. Alle dames waren recentelijk voor iemand gevallen en ze gaven bloed af aan de onderzoekers. Na onderzoek bleek dat de vrouwen meer interferonen aanmaakten. Waarom dit precies gebeurt, kunnen de onderzoekers niet met zekerheid zeggen. Mogelijk maakt het lichaam deze eiwitten aan om het vrouwenlichaam voor te bereiden op een zwangerschap.

Mannen

Wat er precies in het mannenlichaam gebeurt, is nog niet bekend. Wel geven de onderzoekers aan dat het voor hen cruciaal is om te onderzoeken of er bij mannen gelijke veranderingen optreden als ze tot over hun oren verliefd zijn.

Lees ook: Deze sterrenbeelden worden sneller verliefd en dit is de reden

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Science Direct, HLN