Wauw! Voetbalster Lieke Martens sleept déze felbegeerde titel in de wacht

Lieke Martens
Wat een prestatie!

Lieke Martens nam in augustus de award voor beste voetbalster van Europa mee naar huis en daarmee kwam een van haar grootste dromen uit. Het geluk hield hier echter nog lang niet op, want nu mag ze zichzelf ook nog eens de beste voetbalster ter wereld noemen. Tijdens The Best FIFA Football Awards in Londen werd bekend gemaakt dat de Limburgse deze prijs had gewonnen. 

De linksbuiten schitterde afgelopen zomer tijdens het Europees Kampioenschap in eigen land, dat Oranje won. Na deze overwinning ging de blondine voetballen bij het vrouwenteam van FC Barcelona.

Meeste stemmen 
De Limburgse sleepte meer stemmen in de wacht dan de Venezolaanse spits Deyna Castellanos en de Amerikaanse middenvelder Carli Lloyd die ook genomineerd waren voor de award. De stemmen voor de awards waren opgedeeld in vier categorieën: stemmen van het publiek, stemmen van aanvoerders van alle nationale teams, stemmen van bondscoaches van nationale teams en stemmen van 200 sportjournalisten.

Dromen komen uit 
Martens was niet bij het gala aanwezig om de award in ontvangst te nemen. Ze moest zich voorbereiden op de kwalificatiewedstrijd met Noorwegen, deze wedstrijd wordt vandaag in Groningen gespeeld. Op Twitter laat de voetbalster weten ontzettend blij te zijn met de award en dat haar dromen uitkomen.

Lees ook: mishandelde hond is voor iedereen bang, behalve voor deze baby

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD, Shownieuws | Beeld: videostill RTL Late Night