Man verliest 42 kilo: hij wilde een betere vader kunnen zijn

De man heeft nu een heuse sixpack

Elke ouder wil lekker met z’n kinderen kunnen spelen. De 40-jarige Jeremiah Peterson was daarop geen uitzondering, maar door zijn overgewicht kon hij zijn kinderen niet bijhouden. Het roer moest om, zo besloot hij.

Kinderen niet kunnen bijhouden

In 2017 ging Jeremiah samen met zijn gezin een stevige wandeling maken. Tijdens deze trip had de vader het niet makkelijk. Hij kwam er namelijk al snel achter dat hij zijn jonge kinderen niet kon bijhouden.

Aha-moment

“Het was voor mij een aha-moment”, vertelde Jeremiah aan The New Haven Register. “Ik dacht na over hoe mijn leven tot dan toe was, over hoe mijn leven op dat moment was en zag op dat moment het leven voor me zoals ik wilde dat het zou zijn.” Voor Jeremiah betekende het dat zijn voedingspatroon op de schop moest.

Oude patroon

Destijds hielden Jeremiah en zijn vrouw zich voornamelijk bezig met de antiekwinkel die ze hadden geopend. ’s Avonds, als hij thuiskwam, kon hij alleen nog maar op de bank hangen en bier drinken. Op dat moment woog de vader 131,5 kilo.

Afvallen

Jeremiah wist dat hij wat moest afvallen om weer lekkerder in zijn vel te zitten. Hij begon daarom aan het keto-dieet en schrapte alcohol uit zijn dieet. Ook begon hij meer te bewegen door buiten wandelingen te maken. Toen de vader eenmaal fitter was, begon hij ook aan krachttraining. Zijn inspanning mocht baten: de kilo’s vlogen eraf.

Anderen motiveren

In 150 dagen wist Jeremiah het voor elkaar te krijgen om fitter dan ooit te worden. Sterker nog, Jeremiah gaat momenteel met een sixpack door het leven. Op Instagram deelde de vader zijn strijd tegen de kilo’s en hij gebruikt zijn platform nu ook om anderen te motiveren. “De weg naar onze dromen zijn niet altijd makkelijk, maar onthoud dit als je het even niet meer weet: alles wat het waard is om te hebben, is niet makkelijk. Je moet bereid zijn om je schouders eronder te zetten en nooit op te geven.”

 

Lees ook: Ongelofelijk! Deze mensen zijn kilo’s afgevallen en wát een verschil!

Bron: Best Life Online | Beeld: Unsplash, Natasha Ivanchikhina