Man vraagt zich af: ‘Had ik moeten liegen over de bruidsjurk van mijn verloofde?’

bruidsjurk liegen

‘Mijn verloofde heeft m’n nummer nu geblokkeerd’

Het stel gaat over negen maanden trouwen, maar Martin* en zijn verloofde zitten nu in heet water. Hij was namelijk niet enthousiast over de bruidsjurk van zijn aanstaande vrouw. Die opmerking schoot bij haar in het verkeerde keelgat.

Aankomende bruiloft

Een bruiloft brengt nogal wat voorbereidingen met zich mee. Een zaal, een gastenlijst, bloemen, ringen, en natuurlijk… de jurk. Martin vertelt dat zijn vrouw al maanden aan het zoeken was naar een jurk, en er eindelijk eentje had gevonden. “Ze was te enthousiast om de jurk geheim te houden en wilde deze graag met mij delen. Ze liet me de jurk zien en vroeg wat ik ervan vond.”

Ongezouten mening

“Ik vroeg haar specifiek of ze echt mijn mening wilde, of dat ze vooral de jurk zelf al fantastisch vond en me gewoon wilde laten zien hoe hij stond.” Daarop antwoordde zijn vrouw dat ze toch écht Martins mening wilde weten. Ze verdwijnt enkele minuten in de badkamer om de jurk aan te trekken, en verwacht natuurlijk bij haar terugkomst een groot wow-effect. Maar helaas. “Ik zou liegen als ik zei dat ik niet wat teleurgesteld was”, schrijft Martin.

De jurk

“Ze is een prachtige vrouw en ziet er geweldig uit in wat ze maar aantrekt, maar ze verzoop in deze jurk. Ook past-ie totaal niet bij het thema van de bruiloft waar ze juist zoveel aandacht aan heeft besteed. Ze wilde een soort magische, op natuur en fantasy geïnspireerde bruiloft, met bloemenkransen enzo. Maar haar jurk is nu een soort grote glitterende Disney-jurk die totaal niet lijkt op wat ze me steeds heeft laten zien”, vertelt Martin.

Ruzie

Omdat zijn verloofde om zijn eerlijke mening heeft gevraagd, vertelt hij haar dus wat hij denkt. “Ik zei dat ik het niet bij haar vond passen, en dat ik wat verrast ben dat ze een jurk als deze heeft gekozen.” Eerlijk is eerlijk, zou je denken. Toch? Helaas. “Mijn verloofde werd heel stil en stormde terug naar boven. Vervolgens is ze naar haar moeder vertrokken, heeft ze me nog een berichtje gestuurd dat ik een gigantische eikel ben, en heeft ze vervolgens mijn nummer geblokkeerd.” Martin is nu gefrustreerd. “Ik vroeg haar of ze mijn eerlijke mening wilde, maar nu is het alsnog niet goed. Had ik dan maar moeten liegen?”

Update

Enkele uren later updatet Martin zijn bericht nog met een nieuwtje. “Ik zie net op mijn bankafschrift dat de jurk $9000 heeft gekost. Dat verklaart wel de reactie. Ze moet wel gedacht hebben: ‘Oh, jij vindt mijn jurk van $9000 niet mooi? Geweldig, ik kan ‘m namelijk niet retourneren.’ Ik weet niet of ik nu moet lachen of huilen.” Vind jij dat de reactie van Martins verloofde terecht is? Had hij moeten liegen? Hoe zou jij dit aanpakken?

*De naam Martin is gefingeerd. Op Reddit doet hij zijn verhaal onder de naam Paolde.

Lees ook: Opgebiecht: ‘Ik overtuigde mijn nicht een bruidsjurk niet te kiezen omdat ik hem zelf wilde’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Charisse Kenion