‘Mijn beste vriendin wil niet dat ik op haar trouwfoto’s sta omdat ik zwanger ben’

zwanger

‘Ik weet niet of ik nog wel naar haar bruiloft wil gaan’

Tara* is er onlangs achter gekomen dat ze in verwachting is van haar eerste kindje. Eind juni is ze uitgerekend, maar voordat het zover is, heeft ze eerst nog de bruiloft van haar beste vriendin. Haar beste vriendin vertelde haar echter dat ze niet wil dat Tara op haar trouwfoto’s staat, omdat ze de babybuik te afleidend vindt. Op Reddit doet Tara haar verhaal. 

Veeleisende bruid

“Mijn beste vriendin stapt over een paar maanden in het huwelijksbootje. Ze is al twee jaar bezig met alle voorbereidingen op haar bruiloft, en ik heb haar al die tijd geholpen omdat ik haar bruidsmeisje ben”, begint Tara haar verhaal op het forum. Ook voegt ze eraan toe dat haar vriendin graag haar hulp wilde bij het plannen van haar bruiloft, omdat Tara wedding planner is. “Ik vind het zo leuk voor haar dat ze gaat trouwen, maar ze is een enorme control freak. Ze wil dat alles helemaal perfect is. Als dat niet zo is, zal haar grote dag worden verpest.”

Zwanger

Tara vervolgt dat ze in verwachting is van haar eerste kindje, en dat ze dit als een wonder ervaart. “Ik heb veel problemen gehad met zwanger worden, en had eigenlijk de hoop al opgegeven. Tijdens de bruiloft van mijn vriendin zit ik in mijn tweede trimester van mijn zwangerschap. Toen ik mijn vriendin vertelde dat ik in verwachting ben, leek ze van slag. Ze reageerde niet blij en het eerste wat ze vroeg was of ik tegen die tijd wel in mijn bruidsmeisjesjurk zou passen.”

Volgens Tara is de jurk heel wijd en gaf ze aan dat het geen probleem is om in de jurk te passen. “Het viel me tegen dat ze meteen over de jurk begon – die ik zelf had betaald – en me niet feliciteerde. Ik ging ervanuit dat het de stress was en hield me er verder niet meer mee bezig.”

Vrijgezellenfeest

Binnenkort breekt het vrijgezellenfeest van Tara’s vriendin aan. Omdat Tara’s vriendin graag de touwtjes in handen heeft, is het geen verrassing voor haar dat er een feestje aankomt. “Ik belde daarom nog even met haar om de laatste details door te nemen voor haar vrijgezellenfeest. Tijdens het belletje bleef ze maar zeggen dat ze het zo jammer vond dat ik geen alcohol kan drinken en dat het daarom niet het vrijgezellenfeestje van haar dromen zal worden. Ik vond het een vervelende opmerking, maar ik probeerde er niet te veel aandacht aan te besteden.” 

Moeilijke beslissing

“Vandaag belde ze me opnieuw, omdat ze een ‘moeilijke keuze’ had moeten maken. Ze gaf aan dat ze er lang over na heeft gedacht, maar dat ze had besloten dat ik wel haar bruidsmeisje kon blijven, maar dat ze me niet op haar foto’s wil tijdens de bruiloft. Ze zei dat mijn buik dan te afleidend zou zijn.” Volgens Tara wilde haar vriendin niet dat ze bruidsfoto’s zouden aanvoelen als een ‘zwangerschapsshoot’. “Ook voelde ze zich er gewoon niet comfortabel bij.”

“Maar, ze wilde wel dat ik nog even zou helpen met het organiseren van haar vrijgezellenfeest en haar help met het plannen van de bruiloft. Zolang ik maar niet op de foto’s sta. Ook wilde ze er nog even over nadenken of ik wel degene kon zijn die een speech zou houden. Na ons telefoontje stuurde ze me nog linkjes naar webshops waar ik een andere jurk kon uitkiezen, omdat ik mijn bruidsmeisjesjurk niet meer nodig zou hebben.”

Verdrietig

Tara vertelt dat ze na het telefoontje ontzettend verdrietig was, en ook niet goed wist hoe ze moest reageren. “We zijn vriendinnen sinds we tien jaar zijn. Ik had nooit verwacht dat ze zoiets tegen me zou zeggen.” Tara voegt eraan toe dat ze het gevoel heeft dat haar vriendin nu vooral wil profiteren van haar expertise als wedding planner. “Ik heb eigenlijk helemaal geen zin meer om haar te helpen, en zit eraan te denken om dan maar niet naar haar bruiloft te gaan. Wat vinden jullie?”, vraagt ze op het forum.

Wat zou jij de vrouw adviseren?

Tara is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet ze haar verhaal onder de user name ColdAlfalfa.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn man is me heel veel geld schuldig, maar wil wel een auto’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit| Beeld: Unsplash (Anastasiia Chepinska)