‘Mijn moeder wil niet naar mijn bruiloft komen’

moeder dochter

‘Ze komt alleen als ik haar vriend uitnodig’

Julia* gaat binnenkort touwen en wil natuurlijk graag dat haar moeder, Lieke, naar de bruiloft komt. Lieke heeft sinds kort een nieuwe vriend, Ron, en Julie heeft hem nog maar een paar keer gezien. Ron maakte een paar racistische opmerkingen die bij Julie in het verkeerde keelgat schoten. Ze wil daarom de vriend van haar moeder niet uitnodigen, maar nu dreigt Lieke dat ze niet naar de bruiloft komt als Ron niet mee mag. Op Reddit vraagt ze om advies.

Nieuwe vriend

“Ik heb de nieuwe vriend van me moeder nu twee keer gezien en ik mag hem eigenlijk totaal niet”, begint Julia haar verhaal. “Mijn moeder is wit en mijn vader heeft een donkere huidskleur, ik zit daar dus precies middenin. In de twee keer dat ik Ron heb ontmoet, heeft hij racistische dingen gezegd. Niet alleen over mij maar ook over willekeurige mensen die hij zag op straat. Hij noemde een moslimfamilie die naast ons zat in het restaurant een stel handoekkoppen en tegen mij zei hij dat ik blij moest zijn dat ik niet zo donker ben als mijn vader.”

Niet uitgenodigd

“Deze opmerkingen zijn respectloos en ik voel me er ongemakkelijk door. Daarom heb ik besloten dat hij niet welkom is op mijn bruiloft. Ik heb mijn moeder een bericht gestuurd waarin ik heb uitgelegd waar ik mee zit. Eerst zei ze dat ze het snapte, dat ze het zelf ook niet eens is met de opmerkingen van haar vriend en dat ze mijn besluit om hem niet uit te nodigen, respecteerde.” Julia dacht dat de situatie was opgelost, maar haar moeder veranderde toch ineens van gedachten.

Onenigheid

“Een paar dagen later stuurde ze me een bericht waar ze het volledig opnam voor Ron. Ze zei dat hij is opgegroeid in een andere tijd en het allemaal niet zo bedoelt. Ook zei ze dat ze hebben afgesproken om, uit respect voor elkaar, nooit zonder elkaar op reis te gaan. Daarom wil mijn moeder ineens toch niet meer naar mijn bruiloft komen. Dat doet enorm veel pijn want ik wil mijn moeder er heel graag bij hebben.” Wat voor advies heb jij voor Julia?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Affectionate-puzzle.

Lees ook: ‘Ik wil de kinderen van mijn partner geen cadeaus meer geven’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels