‘Mijn vriend blijkt een geheime collectie intieme screenshots te hebben’

intieme-screenshots

‘Zijn gedrag bezorgt me kippenvel, ik vind het enorm vreemd’

Tamar* is al een aantal jaar samen met Robin en deelt een appartement met hem. Toen ze laatst zijn telefoon moest gebruiken, besloot ze een blik te werpen op zijn camera roll. Wat ze daar zag, zorgde voor een behoorlijke schok. Tamar wil hem ermee confronteren, maar weet niet hoe ze dat moet aanpakken. Op Reddit vraagt ze lezers om raad.

Enorm veel foto’s

“Laatst moest ik onder de bank kijken, omdat ik iets had laten vallen. Ik had alleen de telefoon van mijn vriend Robin binnen handbereik en gebruikte die als zaklamp”, begint Tamar haar verhaal. “Hij was niet thuis en ik verveelde me, dus ging ik oude video’s van ons samen terugkijken op zijn toestel. Toen ik echter naar zijn camera roll ging, schrok ik behoorlijk. Ik vond een hele collectie aan screenshots van dames. Bikinifoto’s, ‘sexy’ foto’s, alles kwam voorbij. Het ergste was: het waren geen beroemde ‘adult models’, maar dames die wij in het echt kennen. Het waren allemaal foto’s die zij op social media hadden gezet, zonder de bedoeling dat iemand er een screenshot van zou maken.”

Eigen video’s

Daarnaast vond Tamar video’s die Robin zelf had gemaakt. “Hij heeft tijdens meerdere bezoekjes aan het strand, blijkbaar video’s gemaakt van allemaal willekeurige dames. Je ziet ze wandelen en rennen en soms wordt er tijdens de video ingezoomd op hun intieme zone. Ook zat er een video tussen van een dame die bij het strand aan het douchen is. Ik werd er echt helemaal onpasselijk van en wist niet goed wat ik ermee aan moest. Ik weet dat Robin een hoog libido heeft, maar ik wist niet dat hij zulke enge dingen deed.”

Ongezonde obsessie

Tamar en Robin hebben al meerdere keren een uitgebreid gesprek gehad over intieme zaken. “Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat ik thuis kom en er wel zin in heb, maar dat hij al met zichzelf aan de gang is geweest. Ik kreeg daardoor steeds meer het gevoel dat hij eigenlijk alleen intimiteit met zichzelf wil.” Ze begint steeds meer te vermoeden dat Robin een ongezonde obsessie heeft met intieme dingen. “Ik heb er wel vaker over nagedacht, maar toen ik al die screenshots zag… Ik kreeg er kippenvel van en vond het behoorlijk eng. Het deed me meteen denken aan het begin van onze relatie, toen hij af en toe ineens foto’s van me maakte als ik naakt door het huis liep. Dat vond ik toen ook al enorm vreemd.”

Confronteren

Tamar heeft Robin nog niet geconfronteerd met het feit dat ze van de screenshots af weet. “Ik voel me schuldig omdat ik het allemaal heb bekeken, maar ik ben ook blij dat ik hier achter ben gekomen. Ik weet alleen niet zo goed hoe ik de confrontatie moet aanpakken. Er moet duidelijk iets veranderen, want Robins gedrag is niet normaal. Ik weet eigenlijk niet of ik nog wel met hem samen wil zijn. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Tamar aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwawaygirl470. 

Lees ook: ‘Mijn man is door mijn toedoen ontslagen. Ik voel me er niet schuldig over’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jaroslav Devia