‘Mijn vriend en ik weten dat de bovenbuurvrouw vreemdgaat’

bovenbuurvrouw

‘Ineens hoorden we een ritmisch gekraak’

Tirza* en haar vriend wonen onder een ander stel. Ze zijn erachter gekomen dat hun bovenbuurvrouw vreemdgaat, maar weten niet of dat ze aan hun bovenbuurman moeten vertellen. Op Reddit vraagt Tirza lezers om raad.

Vreemde buurvrouw

“Mijn vriend en ik wonen in een duplexwoning, op de begane grond”, begint Tirza haar verhaal. “We hebben leuke bovenburen, een getrouwd stel dat iets ouder is dan wij. Toch kreeg ik af en toe een onrustig gevoel van de bovenbuurvrouw, alsof ik iets geks over haar te weten zou komen. Ik wist alleen dat ze naar onze stad zijn verhuisd omdat zij hier naar de universiteit wilde en dat haar man alles voor haar betaalt.”

Andere man

Onlangs was de bovenbuurman twee weken weg. “Hij was naar een gebied in de buurt waar de laatste tijd veel bosbranden zijn, om te helpen met blussen. In de tussentijd hoorden mijn vriend en ik de bovenbuurvrouw vaak praten met een andere man, in haar huis. Eerst dachten we nog dat het om iets onschuldigs ging, maar op een dag riep mijn vriend dat ik in onze slaapkamer moest komen luisteren.”

Ritmisch gekraak

De slaapkamer van Tirza en haar vriend bevindt zich recht onder die van de bovenburen. “Ik vroeg mijn vriend wat er aan de hand was, want ik hoorde eerst niks. Ineens viel het me echter op: er was een ritmisch gekraak van een bed te horen. Het bleef behoorlijk lang doorgaan, ook toen we zelf wilden gaan slapen.”

Toch vertellen?

“Ik vroeg aan mijn vriend of we het aan de bovenbuurman moeten vertellen”, schrijft Tirza. “Mijn vriend zei dat hij niet bij de situatie betrokken wil worden en dat we maar beter niks konden vertellen. Midden in de nacht werden we wakker van de bovenbuurvrouw en de man. We zagen ze samen vertrekken. Een paar dagen later kwam haar man thuis en sindsdien voelen mijn vriend en ik ons schuldig. Moeten we hem alsnog vertellen wat we weten?” Wat zou jij tegen Tirza zeggen?

*De naam Tirza is gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam gguignorantslut.

Lees ook: ‘Mijn verloofde bleef ineens een hele nacht weg’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Priscilla Du Preez