‘Mijn vriendin negeert me omdat ik mijn eerlijke mening over een bruidsjurk gaf’

En dat terwijl ze zelf om haar eerlijke mening vroeg…

Iedere vrouw wil voor haar trouwdag dé perfecte jurk vinden. Het is vaak zelfs het meest bijzondere kledingstuk dat ze in haar leven zal dragen. Maar wat doe je als je beste vriendin je mee vraagt haar bruidsjurk uit te zoeken, en vervolgens boos op je wordt wanneer je je eerlijke mening geeft? Het overkomt Loïs* en ze doet anoniem haar verhaal op het platform Reddit.

Eerlijke mening

Loïs haar vriendin Fay* gaat trouwen en heeft haar gevraagd om mee te gaan een bruidsjurk uit te zoeken. Een bijzonder moment, dus ze zegt uiteraard volmondig ja tegen haar vriendin. Ze vertelde haar vriendinnen vooraf dat ze een eerlijke mening wilde hebben over de jurken die ze past. Fay heeft die dag veel prachtige jurken aangehad. Alles stond haar geweldig, tot die ene kwam. Het was een witte gelaagde jurk met een zwarte strik in het midden. ”Ik zei dat ik de gelaagdheid niet zo leuk vond, en de strik de jurk voor mij verpestte. Ik maakte nog wel een lief compliment en zei dat het haar goed stond en dat haar figuur er mooi in uitkwam.” Dit viel echter niet in goede aarde bij Fay…

Egoïstisch

Fay werd meteen boos op Loïs, vertelde dat ze egoïstisch bezig was en scheldde haar zelfs uit. Ze vond dat ze het lichaam van haar vriendin belachelijk had gemaakt en hiermee haar dag verpestte. De andere vriendinnen probeerden haar te kalmeren. ”Ik was in de war, omdat ik zelf niet vond dat ik iets verkeerd had gedaan”, schrijft Loïs verbaasd. ”Ik zei haar dat ik mijn eerlijke mening heb gegeven, en dat is nou juist waar ze om vroeg… Nu weigert ze met me te praten.” Loïs vraagt zich sterk af: had ze haar mening voor zich moeten houden?

*Loïs en Fay zijn niet de echte namen van de personen. Op het forum Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/highasfbunny.

Lees ook: ‘Mijn vriendin begon te huilen toen ze hoorde dat haar ex gaat trouwen’

Bron: Reddit | Beeld: Los Muertos Crew (Pexels)