‘Ik blijf alcohol drinken bij mijn zwangere vriendin terwijl zij daar niet tegen kan’

alcohol

Bij het kleinste vleugje rent Gijs zijn zwangere vriendin al naar de wc

Gijs* en zijn vriendin Gigi verwachten een kindje. Gigi is inmiddels vier maanden zwanger en heeft helaas ook wat last van zwangerschapskwaaltjes. Zo kan ze absoluut niet tegen de geur van alcohol. En dat levert een probleem op thuis, want Gijs geniet enorm van een glaasje whiskey. Gigi wil niets liever dan dat hij stopt met drinken, maar Gijs denkt daar anders over, zo deelt hij op het forum Reddit.

De geur van whiskey

“Ik hou ervan om whiskey te drinken in de avonduren”, biecht Gijs op. “Maar ik weet dat Gigi niet tegen de geur van alcohol kan en bij het kleinste vleugje al naar de wc rent”, vervolgt hij. “Daarom poets ik na het drinken van een glaasje m’n tanden en spoel m’n mond met wat mondwater.”

“Toch houdt ze vol dat ze het blijft ruiken na mijn grondige poetsbeurt”, schrijft Gijs. “Ze vertelt zelfs dat ze het al kan ruiken als ik een meter bij haar vandaan sta!” Hierdoor geeft Gigi haar vriend ook geen kus meer als ze ’s avonds in bed liggen, terwijl Gijs wel beweert dat hij er alles aan heeft gedaan om de geur weg te krijgen. “Ze blijft geloven dat ze de vage geur van whiskey kan ruiken, waardoor ze helemaal de weg kwijt is.”

Niet meer in de buurt komen

“Een paar dagen geleden heb ik haar beloofd dat de geur weg is, en ben ik onder de douche gestapt, heb ik me grondig gewassen en me omgekleed. Ik dacht dat ik eindelijk van de geur af was en gaf Gigi een knuffel, maar toen ze dichterbij kwam rende ze meteen naar de wc.” Gijs schrijft dat Gigi hem heeft gezegd dat ze niet meer in zijn buurt komt totdat de baby er is. “Ze vertelde me zelfs dat ze ‘gelijk had’ en dat ‘ik geen rekening houd met haar kennismaking met het moederschap’. En dat terwijl ik mijn best doe om van de whiskeygeur af te komen!”

Logeerkamer

Gijs laat de lezers van Reddit weten dat Gigi inmiddels is ingetrokken in de logeerkamer ’tot in de nabije toekomst’. “Ik heb haar gezegd dat ze echt overdrijft en dat wat ze doet nogal respectloos is tegenover mij. Ze zei me dat ze niet wil overdrijven en respectloos wil zijn, maar dat ze gewoon écht niet tegen de geur van alcohol kan. Ik weet niet meer wat ik moet doen om de geur weg te krijgen en Gigi weer tevreden kan stellen.” Wat adviseer jij Gijs?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Strange-Chipmunk-254.

Lees ook: Aanstaande vader: ‘Mijn vrouw en ik worden het niet eens over de babynaam’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels