‘Mijn vriendin wil plots geen seks meer vanwege haar religie’

vriendin vreemdgaan

Yoran weet niet wat hij er mee aan moet

Yoran* zijn vriendin heeft hem onlangs verteld dat ze om religieuze redenen voortaan geen seks meer wil voor het huwelijk. Hij respecteert haar keuze, maar vindt het tegelijkertijd vreemd dat dit ineens uit de lucht komt vallen. Hij vraagt zich op het platform Reddit af of hij zich zorgen moet maken.

Geen seks voor het huwelijk

Yoran begint zijn verhaal op het platform met: ”Laat ik beginnen te zeggen dat ik de keuze van mijn vriendin respecteer en haar nooit seks zou opdringen.” Maar, zo zegt hij: ”Ik begrijp het gewoon niet. Ik en mijn vriendin hebben al een jaar een (lange afstands) relatie, waarvan ze de gehele periode gelovig was én we gewoon seks hadden.” Sterker nog: ze heeft voor Yoran ook andere vriendjes gehad met wie ze ook intiem was. ”En dat zijn er geen twee”, legt hij uit.

In de war

Hij vervolgt zijn verhaal met: ”Ik ben in de war. Waarom wil ze ineens stoppen met seks voor het huwelijk als ze zich voorheen daar geen zorgen over maakte?” Yoran wordt er dan ook een tikkeltje onzeker van. ”Als dit vanaf het begin af aan haar standpunt was geweest, had ik het compleet begrepen. Maar omdat dit nu zo ineens uit de lucht komt vallen, snap ik het niet helemaal.” Yoran geeft toe bang te zijn dat het aan hem ligt. ”Ik heb het haar gevraagd, maar ze zegt dat haar religie echt de enige reden is.”

Hij sluit zijn bericht op Reddit af met de hoop op advies van andere vrouwen. ”Dames, als jullie dit zo horen… moet ik me dan zorgen maken? Wellicht stel ik me aan, maar gezien de afstand maakt de hele situatie mij gewoon onzeker.”

*Yoran is niet de echte naam van de man. De man doet zijn verhaal op het forum Reddit onder de user name otot1993. 

Lees ook: ‘Had ik moeten toelaten dat een goede vriend zijn vriendin ten huwelijk vroeg op mijn bruiloft?’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels