Vrouw vraagt zich af: ‘Was het juist om het verjaardagsfeestje van mijn dochter af te blazen?’

verjaardagsfeestje dochter

Haar dochter vertoont namelijk pestgedrag

Anita* is ten einde raad. De moeder heeft twee pubers, een dochter en een zoon. Haar dochter, Shelly*, wordt binnenkort 15 jaar en wilde dat graag vieren met vriendinnen. Helaas heeft Anita het feestje moeten annuleren, omdat Shelly de laatste tijd nogal gemeen gedaan zou hebben. Op Reddit doet Anita anoniem haar verhaal.

Gemende dochter

“Mijn man en ik hebben 2 kinderen, een dochter van 14 (Shelly) en een zoon van 13 (Matthias)”, begint Anita haar verhaal. “Onze dochter wordt later deze maand 15 jaar, en we hadden een verjaardagsfeestje voor haar gepland. Maar, gezien de recente gebeurtenissen hebben we besloten dat te annuleren.” Anita legt uit wat de reden hiervoor is. Hun dochter is bevriend met enkele populaire, ‘gemene’ meisjes en het schijnt dat Shelly en haar vriendinnen de laatste tijd andere kinderen nogal hebben lastiggevallen. “Onze zoon is erg lief en heeft nog geen problemen gehad met gemeen gedrag van Shelly. Tot recentelijk. Matthias heeft een meisje ontmoet op een cruise in april vorig jaar. Het meisje woont ongeveer 40 minuten verderop, dus ze gaan niet naar dezelfde school. Mijn zoon en het meisje trokken de hele cruise met elkaar op en begonnen kort daarna te daten”, vertelt Anita.

“Zijn vriendin is een absolute lieverd, erg slim en houdt van sport, net als mijn zoon. Het meisje is ook Indiaas-Amerikaans, ze is hier geboren en haar ouders ook, maar beide kanten van haar familie hebben familie in India”, vervolgt Anita. “Het meisje en haar familie gingen vorige maand naar India en mijn zoon werd maanden geleden uitgenodigd, we tekenden al het nodige papierwerk en hij kon mee. Ze zijn een paar dagen geleden teruggekomen. Mijn zoon heeft er echt van genoten en souvenirs (wat sportspullen) voor zichzelf en familieleden meegenomen. Een van die familieleden was ons 5 jaar oude nichtje, de dochter van mijn zus en haar man.”

Poppen

Matthias had namelijk handgemaakte poppen meegenomen voor zijn nichtje. “Op de dag dat hij terugkwam, kwamen mijn zus en man met hun zoon en dochter langs om de cadeaus te halen.” Het nichtje was erg blij met de poppen. “Mijn dochter had haar vriendinnen op bezoek, en die waren erbij toen Matthias het cadeautje gaf aan zijn nichtje. We konden ze horen lachen toen hij de poppen gaf, en een paar van de meisjes hebben dit moment blijkbaar gefilmd… Op dat moment hadden we het niet door, want we dachten dat ze op TikTok zaten.”

Maar een dag later belde de zus van Anita op. “De volgende dag kreeg ik een telefoontje van mijn zus, die me vertelde dat haar dochter overstuur was omdat Shelly zou hebben gezegd dat haar poppen lelijk waren. “We gingen onmiddellijk naar haar kamer, vroegen haar wat er was gebeurd. Ze giechelde en weigerde te antwoorden en toen we om haar telefoon vroegen, weigerde ze die te geven. We sloten de Wi-Fi af tot ze toegaf.” En wat blijkt? “Zij en haar vrienden hadden een Instagram verhaal geplaatst waarin ze de poppen belachelijk maakten. Mijn man en ik besloten dat dit de druppel was die de emmer deed overlopen en vertelden haar dat haar vriendinnen gemeen waren en dat ze geen 15e verjaardagsfeest zou krijgen vanwege haar acties”, legt Anita uit.

Anita’s ouders vonden overigens dat ze te hard was geweest voor Shelly en nu twijfelt ze over haar besluit. Was het juist om het feestje van Shelly af te zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam harge73j.

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels