Trek de fles maar open: deze wijnsoort past het beste bij jouw sterrenbeeld

wijnsoort
Klopt het bij jou?

De een doet zich graag tegoed een een glaasje Merlot en een ander is verzot op Chardonnay. Tja, over smaak valt niet te twisten, maar wist je dat je karaktereigenschappen en sterrenbeeld invloed hebben op jouw wijnsmaak?

Wij nemen meteen de proef op de som…

Cellermasters Wine stelde een rapport op waarin staat welke wijn het beste bij welk sterrenbeeld past. Het Australische bedrijf hield een jaar lang in de gaten welke wijn welk sterrenbeeld het meeste bestelde. Op basis van deze gegevens maakten ze het rapport.

Steenbok – 22 december tot 19 januari
De steenbok is ambitieus, praktisch en biedt altijd een helpende hand. Ze voelen zich op hun gemak op hun eigen plek en hebben veel kennis. Wellicht komt het door hun zelfvertrouwen dat juist de steenboek zo piekt in het drinken van witte wijn. Hun favoriete wijn is een Chardonnay.

Waterman – 20 januari tot 18 februari
Watermannen zijn open minded, onvoorspelbaar en onafhankelijk. Ze nemen graag de leiding en doen dingen op hun eigen manier, ook wanneer het aankomt op wijn. De waterman is een echte liefhebber van rode wijn en de meeste watermannen kiezen dan ook graag een Shiraz.

Vissen – 19 februari tot 20 maart
Vissen staan bekend als gul, zorgzaam en trouw. Daarnaast vertrouwen ze meer op hun intuïties dan andere sterrenbeelden. Vissen zijn grote witte wijn drinkers. Ze kiezen het liefst voor een Sauvignon Blanc.

Ram – 21 maart tot 19 april
De ram zit vol spontaniteit. Ze zijn impulsief, direct en vol energie. Het zal je dan wellicht niet verbazen dat een bruisend drankje bij ze past. Champagne is voor hen daarom een zeer goede keus.

Stier – 20 april tot 20 mei
Op de stier kun je vertrouwen, ze zijn gul en praktisch. Ook kunnen ze ietwat koppig zijn, iets wat zowel in hun voordeel als nadeel kan werken. De stier is niet moeilijk en lust iedere wijn. Maar het liefst drinken ze een Merlot.

Tweelingen – 21 mei tot 20 juni
Tweelingen zijn grappig en sociaal maar zijn tegelijkertijd ook serieus en rustig, ze hebben eigenlijk twee kanten. Ze hebben daarom ook niet één favoriete wijn, maar kiezen graag tussen en Chardonnay of Sauvignon Blanc.

Kreeft – 21 juni tot 22 juli
Kreeften zijn gevoelig en kunnen zich goed verplaatsen in een ander, beter dan andere sterrenbeelden. Een wijn als een Riesling of Pinot Noir past daarom goed bij ze.

Leeuw – 23 juli tot 22 augustus
De leeuw staat graag in het middelpunt. De wijnvoorkeur van de leeuw gaat daarom uit naar een gedurfde rode wijn en ze geven daarom de voorkeur aan een Merlot. De leeuw drinkt echter ook graag een witte, fruitige wijn en geven dan de voorkeur aan een Sauvignon Blanc.

Maagd – 23 augustus tot 22 september
Een maagd houdt er helemaal niet van om in de spotlights te staan, ze zijn liever op de achtergrond. Daarnaast is de maagd een harde, aardige werker. Ze nemen het liefst voor een mousserende Shiraz.

Weegschaal – 23 september tot 22 oktober
De weegschaal staat bekend als iemand die vreedzaam, liefdevol en heel vriendelijk is. Dit sterrenbeeld drinkt het liefst een rosé. Geen enkel ander sterrenbeeld is zo dol op een droge rosé.

Schorpioen – 23 oktober tot 21 november
Schorpioenen hebben een sterke, eigen wil. Ze zijn toegewijd en ambitieus. Een wijn met fruitige, bubbelende wijn is daarom hun ideale match. Schorpioenen doen zich daarom graag tegoed aan champagne of Chardonnay.

Boogschutter – 22 november tot 21 december
Boogschutters zijn vrije geesten en staan bekend als optimistisch en moedig. Ook staan ze bekend als ietwat ongeduldig. De boogschutter drinkt net als de kreeft graag een Pinot Noir. Ook een witte wijn vinden ze lekker en dan kiezen ze graag voor Chardonnay.

Lees ook: deze sterrenbeelden hebben het meeste geluk in de liefde! Zit die van jou ertussen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Celler Masters, Flair | Beeld: Pixabay