‘Ik bracht mijn dochter eerder naar de opvang zodat ze haar haar konden doen’

opvang

‘Ik probeer het, maar het wordt altijd een pluizige bedoeling’

Simon* is net gescheiden van zijn vrouw waar hij samen zijn 3-jarige dochtertje Rosa mee heeft. Simon moet nog erg wennen aan bepaalde dingen die zijn ex-vrouw normaal altijd deed, zoals Rosa’s haar doen. Simon is er zo onzeker over dat hij Rosa eerder naar de opvang heeft gebracht, zodat een lerares Rosa’s haar kon doen. Toch voelt hij zich er schuldig over en doet zijn verhaal op Reddit

Haren

“Ik heb Rosa om de week”, begint Simon zijn verhaal. “Veel dingen lukken me wel in de ochtend, maar een ding laat me altijd stressen: haar haren.” Simon legt uit dat Rosa erg krullend haar heeft en dat zijn ex-vrouw dit altijd verzorgde. “Maar nu ik de helft van de tijd met Rosa alleen ben, moet ik er een manier in zien te vinden. Ik probeer het, maar het wordt altijd een pluizige bedoeling”, geeft hij toe.

Lerares

“Een lerares van de opvang waar Rosa op zit heeft een dochter met precies hetzelfde haar als mijn dochter”, vervolgt Simon. “Ik vroeg haar of ze kon helpen met het haar van Rosa. De lerares vertelde me dat dat ze ’s ochtends het haar van mijn dochter kon doen als ik haar iets eerder afzette dan de rest van de kinderen. Ze gaf me daarnaast een lijst met spullen die ik moest ophalen en meenemen. Ook gaf ze me wat tips om Rosa’s haar thuis te wassen en te verzorgen.”

Schuldig

Simon’s ex is erachter gekomen dat hij Rosa eerder naar school brengt zodat de lerares haar haar kan doen, en daar is ze niet over te spreken. “Mijn ex belde me op om te vragen of ik Rosa eerder naar de opvang bracht zodat ‘ik haar haar niet hoef te doen'”, schrijft Simon. “Ze vertelde me dat ik een slechte ouder was omdat ik de ochtendroutine van onze dochter in de war schopte en dat ik geen aandacht wilde geven aan haar in de ochtend. Iets wat totaal niet waar is!”

“Nu voel ik me erg schuldig omdat ik het gevoel krijg dat ik Rosa niet genoeg aandacht geef in de ochtend. Ik bedoelde het allemaal alleen maar goed, maar mijn ex vindt dit blijkbaar heel erg. Wat moet ik doen?” Wat vind jij dat Simon moet doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam aitacurlydaughter.

Lees ook: ‘Mijn zussen zijn de reden dat ik aan het afvallen ben’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels