‘Mijn vriend wilde bij zijn ex-vriendin overnachten’

ex-vriendin

‘Iedereen heeft zij grenzen als het op exen aankomt, en die heb ik ook’

Nina* heeft al een tijdje een relatie met haar vriend Dex. Ze hebben het leuk met elkaar en zijn erg gelukkig. Dex heeft nog goed contact met een van zijn exen, iets waar Nina totaal geen problemen mee heeft. Maar als Dex haar ineens een berichtje stuurt dat hij bij zijn ex wil overnachten na een avondje stappen, is Nina not amused. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Ex-vriendin

“Dex is afgelopen vrijdag iets gaan drinken met twee goede vrienden waar hij al heel lang bevriend mee is”, legt Nina uit. “Een van die vrienden is echter zijn ex-vriendin Marit. Ik weet niet veel over hun verleden, alleen dat ze een korte periode met elkaar hebben gedate in hun laatste jaar van de middelbare school. Uiteindelijk zijn ze elkaar uit het oog zijn verloren omdat de meest recente ex van Dex had gedwongen om het contact te verbreken”, vervolgt Nina. “Maar sinds ze uit elkaar zijn, begonnen ze hun vriendschap weer op te bouwen. Een paar jaar later kwam ik in the picture.”

Vertrouwen

Maar in tegenstelling tot de meest recente ex-vriendin van Dex, kan Nina juist heel goed opschieten met Marit. “Ik vertrouw ze allebei voor de volle honderd procent”, vertelt ze. Toch gebeurde er vrijdag iets wat Nina niet lekker zat. “Dex en ik zijn een paar maanden geleden verhuisd naar een plek net buiten de stad. Dus na de borrel op vrijdag stuurde hij mij een appje dat hij bij Marit bleef slapen.” Toen Nina dit berichtje las, voelde ze ineens de rillingen over haar lijf lopen. “Ik werd er heel ongemakkelijk van”, biecht ze op. “Toch was Dex hier best verrast door. Ik had immers nooit een probleem gehad met Marit, laat staan als ze met z’n tweeën iets gingen doen. Maar overnachten is voor mij gewoon een grote no go.”

Ruzie

“Dex werd behoorlijk geïrriteerd omdat er geen manier voor hem was om thuis te komen. Hij had alleen nog de optie om bij die andere vriend te overnachten. “Eigenlijk wilde ik gewoon dat hij thuis zou komen, maar ik zei dat dit in ieder geval een betere optie was en dat we erover zouden praten als hij weer terug was.” Maar toen Dex eenmaal thuis was de volgende dag, werd het alleen maar erger. “Ik legde Dex mijn persoonlijke grenzen uit. Ik zei hem dat ik het prima vond dat ze vrienden waren, maar dat ik Marit altijd als zijn ex-vriendin zou beschouwen. Ik hoopte dat hij mij zou begrijpen en dat hij inzag blijven slapen gewoon te ver voor mij gaat”, schrijft ze.

Maar begrip was ver te zoeken. “Dex zei me dat ik paranoïde was en werd heel erg kwaad op me. Maar ik denk juist totaal niet dat ik onredelijk ben. Het is toch logisch dat ik me daar niet fijn bij voel? Iedereen heeft zij grenzen als het op exen aankomt, en die heb ik ook.”

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Gracy1996.

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels