‘Moet ik mijn vader financieel ondersteunen?’

geld

De man is teleurgesteld in zijn vader en vraagt zich af of hij hem financieel wil blijven ondersteunen

De 31-jarige Gijs heeft een goedbetaalde baan en verdient een stuk meer dan zijn vader. Dit is dan ook de reden waarom zijn vader hem weleens vraagt om geld. Op het forum Reddit vraagt Gijs zich af of hij zijn vader financieel moet blijven ondersteunen. 

Ondersteunen

Gijs werkt als chemisch ingenieur waardoor hij een heel leuk salaris heeft. “Mijn vader heeft twee kinderen met zijn tweede vrouw. Omdat ik vijf keer zoveel verdien als hij vraagt hij me weleens om geld. Vaak geef ik hem dat geld. Helemaal omdat het in de meeste gevallen om een klein bedrag gaat.”

Gijs’ vader heeft hem weleens eerder gevraagd om een bijdrage voor zijn vakantie. Gijs gaf dat altijd. Onlangs wilde hij echter op een dure vakantie en vroeg hij Gijs weer om geld. “De afgelopen twee jaar vroeg hij me weleens om geld voor een trip om quality time door te brengen met zijn andere zoons. Dit jaar vroeg hij of ik mee wilde betalen aan zijn vakantie – die erg duur is. Ik vroeg of ik dit keer ook mee kon, aangezien ik ervoor betaal. Hij reageerde echter geïrriteerd en zei dat hij zijn jongere zonen quality time met alleen hem had beloofd.”

Verbazing

De man vertelt dat zijn vader de vakantie niet in zijn eentje kan betalen. “Ik vroeg hem daarom waarom hij zijn zoons een vakantie heeft beloofd die hij zich niet kan veroorloven. Daarop reageerde mijn vader met: ‘Omdat ik weet dat jij het wel wil betalen.’ Vervolgens vroeg ik hem waarom hij nooit met mij alleen op vakantie wilde onder het mom van quality time. Hij schreeuwde toen ongeduldig: ‘Ga je de vakantie nou wel of niet betalen?'”

Gijs schrok van de reactie van zijn vader en gaf aan dat hij de vakantie niet wilde financieren. “Mijn familie vindt dat ik best mee kan betalen, omdat ik zoveel meer verdien dan zij. Ook vinden ze dat als ik iets niet kan krijgen, ik het andere mensen wel moet gunnen. Maar ik vind het gek dat hij zijn andere zoons iets belooft wat hij zich niet kan veroorloven – zonder eerst met mij te overleggen. Wat moet ik nu doen?”

Lees ook: ‘Ik wil niet dat mijn nichtje me blijft helpen in mijn bakkerij’

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock