Zieke vrouw: ‘Ik weiger naar de bruiloft van mijn nicht te gaan’

bruiloft

‘Ze wil dat ik een pruik draag en mijn sondevoeding thuislaat’

Het nichtje van Suus* gaat binnenkort trouwen. Hoewel de voorbereidingen ontzettend leuk waren en soepel verliepen, is de feestvreugde op het laatste moment toch nog verpest. Suus kampt met kanker en is daardoor haar haar verloren. Ook moet ze altijd sondevoeding meenemen. Haar nichtje wil echter dat ze dat thuislaat en een pruik zal dragen op de bruiloft.

Voorbereidingen

“Mijn nicht gaat binnenkort trouwen”, begint Suus haar verhaal op het form Reddit. “We zijn ontzettend blij voor haar. Haar verloofde is geweldig en het wordt een prachtige bruiloft”, vertelt de vrouw. De voorbereidingen gingen dan ook van een leien dakje. “In het begin ging alles soepel. We kochten bijpassende jurken en schoenen, gingen naar planningsvergaderingen en hielpen haar bij het bekijken van locaties en het doen van taartproeverijen. Eigenlijk alles wat bij een bruiloft komt kijken.”

Pruik dragen

Die optimistische feeststemming verdween echter als sneeuw voor de zon toen Suus een vervelend belletje kreeg van haar nicht. “Twee dagen geleden belde ze me. Ze vroeg of ik een pruik wilde kopen om op haar bruiloft te dragen”, vertelt de zieke vrouw. “Ik vecht tegen een recidiverende vorm van kanker. Mijn haar is uitgevallen en ik heb een voedingssonde”, legt Suus uit, die erg geschrokken is van de vraag van haar nicht. “Ze vroeg zelfs of ik mijn voedingssonde voor een dag thuis kon laten.”

Thuisblijven

“Ik weigerde haar verzoek”, gaat ze verder. “Pruiken hebben de neiging om mijn hoofdhuid te irriteren en ze jeuken enorm, en ik heb mijn voedingssonde echt nodig”, legt ze uit. “Mijn nicht werd pissig en vertelde me dat ik dan net zo goed niet de moeite kon nemen om naar de bruiloft te komen. Dus ik dacht: nou, oké. En toen hing ik op.” Vervolgens ging Suus naar haar moeder om te vertellen wat haar nicht had gevraagd en dat ze weigerde om te gaan. “Ze zei dat ik dramatisch deed en dat mijn nicht niet meende wat ze zei.” Suus weigert nog steeds om te gaan, maar vraagt op het forum of ze misschien toch overdreven doet. Wat vind jij?

*Suus is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/nightmareoftheday.

Lees ook: Man: ‘Mijn verloofde is met kerst niet welkom bij mijn ouders’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels