‘Mijn zus is boos dat ik niet al haar kinderen uitnodigde voor mijn bruiloft’

bruiloft

‘We hadden helaas maar een klein budget voor onze bruiloft’

Wendy* stapte onlangs in het huwelijksbootje met haar grote liefde Dave. Ze wilde geen grote bruiloft, omdat zij en haar man een klein budget hadden. Ze besloten daarom niet alle kinderen van Wendy’s zus uit te nodigen, maar dat viel nogal verkeerd. Op het forum Reddit doet Wendy haar verhaal. 

Klein budget

“Een kleine bruiloft met alleen onze beste vrienden en een paar familieleden: dat is wat wij wilden”, begint Wendy haar verhaal op het forum. “Mijn oudere zus Dawn heeft tien kinderen in de leeftijd 17 tot 1. Mijn zus en haar man zijn heel Christelijk en geloven dat het Gods verlangen is dat zij veel kinderen op de wereld zetten.”

Wendy vervolgt dat het veel geld zou kosten om al haar neefjes en nichtjes uit te nodigen voor haar bruiloft. Hoewel ze geen kindvrije bruiloft had, besloten zij en haar man alleen Dawn en haar man met hun oudste drie kinderen uit te nodigen.

Verdrietig

“Ik legde Dawn uit waarom we niet al haar kinderen uitnodigden. Ze was teleurgesteld en vond dat we ‘favorieten’ aan het kiezen waren. Ik zei dat het me speet, maar dat het voor ons gewoon te duur zou worden om al haar kinderen uit te nodigen.”

“Dawn kwam met haar man en drie kinderen naar de bruiloft. Een paar familieleden met heel kleine kinderen hadden hun kinderen wel meegenomen, en Dawn kreeg vervolgens vaak de vraag waarom al haar jongere kinderen er niet waren.”

Boos

“Tijdens de bruiloft deed Dawn leuk tegen me, maar sinds de bruiloft voorbij is, gedraagt ze zich passief agressief. Ze vertelde me vervolgens dat ze nu weet ‘hoe ik over haar andere kinderen denk’, en noemde me een slechte zus en verschrikkelijke tante. Ook zei ze dat ik haar niet steun in haar geloof en levensstijl.”

Wendy schrok van de opmerking van haar zus, en ook haar broers en ouders maken nu ‘grapjes’ over het feit dat Wendy ervoor koos om tijdens haar bruiloft op haar budget te letten. “Zo zeggen ze weleens: “Ooh, we kunnen niet met meer dan drie mensen naar Wendy gaan, want we zijn met te veel mensen.”

Wendy sluit af met dat ze had gehoopt dat haar familie haar situatie beter had begrepen. “Mijn man en ik hebben alles aan onze bruiloft zélf betaald. We hebben geen bijdrage gekregen van familieleden, omdat zij allemaal weinig geld hebben – en we hebben ook niet gevraagd om een bijdrage. Als Dawn had aangeboden om een bijdrage te leveren, zodat de rest van haar kinderen ook aanwezig konden zijn, was dat absoluut geen probleem geweest.”

Wendy laat op het forum weten dat ze niet weet wat ze nu met de situatie aan moet. Wat zou jij aan adviseren?

Wendy is niet de echt enaam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de user name: Bright_Physics

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn man is me heel veel geld schuldig, maar wil wel een auto’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit| Beeld: Unsplash (Nathan Dumlao)