‘Mijn schoonmoeder deelt tegen mijn wensen in foto’s van mijn dochter op Facebook’

schoonmoeder foto's Facebook

‘Daarom deel ik geen foto’s van mijn dochter meer met mijn schoonmoeder’

Pia* is drie maanden geleden bevallen van een dochter. Zij en haar man hebben besloten dat ze geen foto’s van hun dochter op social media willen delen. Ook vroeg Pia haar familie om die foto’s niet te delen, maar daar geeft haar schoonmoeder geen gehoor aan. 

Foto’s

“Al voordat onze dochter was geboren, hadden mijn man en ik besloten dat we geen foto’s van onze dochter op social media willen delen. Ook vroegen we onze families om geen foto’s van onze dochter op Instagram of Facebook te plaatsen”, begint Pia haar verhaal op het forum Reddit. “Omdat we allebei uit een grote familie komen – en nog niet iedereen tijd heeft gehad om onze dochter te ontmoeten – hebben we een privéfoto-album op Facebook aangemaakt. Zo kunnen we foto’s van onze dochter met familie delen zonder dat iedereen die foto’s kan zien.” Pia deelt dat ze opnieuw aan iedereen vroeg om die foto’s niet te delen. “Iedereen leek hiermee akkoord te gaan, maar een dag later kwam ik erachter dat mijn schoonmoeder de foto’s doodleuk op haar tijdlijn had gedeeld.”

Foto’s op Facebook

Pia deelt dat ze haar schoonmoeder meteen een berichtje stuurde met de vraag of ze de foto’s wilde verwijderen. “Ze antwoordde dat ze de foto’s niet ging verwijderen, want ze wilde de foto’s graag met haar vrienden delen. Ook zei ze dat ze het maar gek vond dat ik nul foto’s op social media wilde delen.” 

“Ik zei dat ik haar graag meer foto’s wilde sturen, en die zelfs voor haar wil afdrukken, zodat ze die aan haar vrienden kan laten zien. Zolang ze die foto’s maar niet op Facebook deelt. Ook benadrukte ik weer dat we de privacy van onze dochter willen waarborgen.” Pia vervolgt dat ze goed begrijpt dat mensen graag foto’s van hun kinderen willen delen op Instagram of Facebook, maar dat zij dat voorlopig nog niet wil doen. “Als mijn dochter ouder is, mag ze beslissen of ze foto’s op social media wil delen, maar voor nu heb ik dat liever niet.”

Geen foto’s meer sturen

“Mijn schoonmoeder wil de foto’s echt niet verwijderen. Daarom heb ik het privé-album dat ik met iedereen op Facebook deelde verwijderd. Familieleden bleven haar namelijk foto’s sturen – terwijl ik haar uit de groep had verwijderd – en die foto’s bleef mijn schoonmoeder op Facebook plaatsen.” Pia laat weten dat haar man ook met zijn moeder heeft gepraat en haar vroeg om de foto’s te verwijderen. “Maar mijn schoonmoeder vindt het meer dan logisch dat ze foto’s van haar kleindochter blijft delen.” 

‘Ik deel nu geen foto’s meer van mijn dochter met mijn schoonmoeder en schoonfamilie. Ik begrijp gewoon niet waarom het zo moeilijk is om onze wensen te respecteren. Mijn zwager vindt dat ik hier nu een te groot probleem van maak. Is dat ook zo?”, vraagt de vrouw zich af op Reddit. Wat vind jij? 

Pia is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de user name u/Friendly-Still6054.

Lees ook: ‘Ik verliet de verjaardag van mijn zus toen ze vertelde dat ze opnieuw zwanger is’

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock