Oeps! We verkiezen Netflix boven onze vrienden…

Netflix

Maak jij je hier ook schuldig aan?

Anno 2018 is Netflix onmisbaar geworden in ons leven. De streamingssite staat tjokvol met de beste series en films. Even voor het slapengaan een aflevering kijken, of een heel seizoen; we doen het allemaal. Soms word je als een magneet aangetrokken tot Netflix en kun je niets anders dan verder kijken. Het gaat zelfs zo ver dat we de streamingdienst boven onze vrienden verkiezen!

Schrale troost: je bent zeker niet de enige die dit doet!

Netflixmarathon

De gemiddelde persoon spendeert per dag zo’n 100 minuten aan Netflix. Dat betekent dat je ruim anderhalf uur niet met je vrienden bezig bent of een andere activiteit. De krappe tijd die je naast je fulltime baan en huishoudelijke taken hebt, wordt dus opgeofferd aan de streamingssite. Toch wel choquerend. 

Onderzoek

Cordcutting, een bedrijf dat gespecialiseerd is in streamingaanbod en kijkersprofielen, deed onderzoek naar het Netflixgedrag van de mens. Uit het onderzoek bleek dat we per dag ongeveer 38 minuten aan sociale activiteiten besteden. Dat is nog niet eens de helft van de tijd die we besteden aan de streamingdienst. Voel je niet meteen schuldig dat je liever Netflix kijkt dan met je vrienden op stap gaat, want jij bent bij lange na niet de enige!

 

Lees ook: Zoveel procent van de mensen zit stiekem op Netflix tijdens het werk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: screenshot Netflix