Ben jij gevoelig voor pukkels? Mijd dit ingrediënt dan in je make-up

Pukkels

Straks even de ingrediënten van je make-up checken

Je hebt even ongezond gegeten, je moet ongesteld worden of je bent vergeten je gezicht schoon te maken; die etterbakjes komen razendsnel tevoorschijn op je gezicht. De een heeft er meer last van dan de ander. Je pukkels verhullen met wat make-up klinkt als het beste plan, maar het is niet altijd een goed idee…

Sommige make-up producten kunnen het juist erger maken. 

Puistjes

Niemand wordt blij van puistjes en iedereen wil dit het liefst voorkomen. Je pukkels verdoezelen met make-up is niet altijd een goed idee, zo laat een topdermatoloog aan Business Insider weten. In make-up kan namelijk een ingrediënt zitten dat je acne erger maakt als je gevoelig bent voor puistjes.

Silica

Even eerlijk, bekijk jij uitvoerig welke ingrediënten er in je make-up zitten? Vanaf nu kun je dat wellicht beter wel doen. In sommige make-up producten zit namelijk silica. Dit is een van de meest voorkomende mineralen ter wereld. Het mineraal is voornamelijk te vinden in klei, steen en graniet. Tevens kan het in een lab worden gemaakt. Als je gevoelig bent voor puistjes is het belangrijk dat je geen make-up op je gezicht smeert waar dit ingrediënt in zit omdat het je poriën kan blokkeren. Als je poriën verstopt zijn, krijg je sneller puistjes of bultjes.

Check daarom altijd in de winkel of het make-up product silica (siliconen) bevat voor je het aanschaft.

Lees ook: Deze kleur slankt nog beter af dan zwart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Pexels