‘Ik ga niet naar de bruiloft van mijn zus omdat mijn partner niet mee mag’

bruiloft zus

De vrouw vertelt: ‘Mijn zus neemt de relatie van mijn vriendin en mij niet serieus’

Rianne* was door het dolle heen toen ze hoorde dat haar zus Quirine ging trouwen én ze gevraagd werd om bruidsmeisje te zijn. Maar terwijl Quirines vrienden en andere bruidsmeisjes een gast mee mogen nemen naar de bruiloft, is dat niet voor Rianne het geval. En dat terwijl ze al twee jaar samen is met haar vriendin Taylor. Rianne vindt dit belachelijk en twijfelt dan ook of ze wel naar de bruiloft van haar zus wil gaan. 

Uit de kast

“Mijn zus en ik konden eigenlijk altijd heel goed met elkaar overweg”, begint Rianne haar verhaal op het forum Reddit. “Behalve toen ik op mijn zestiende als lesbisch uit de kast kwam. Niemand van mijn familie steunde mij in het begin, ook mijn zus niet. Ze vroeg me vaak of ik ‘nog steeds lesbisch’ was, wat niet leuk was. Daarna leken dingen te veranderen en dacht ik dat we dat probleem achter ons hadden gelaten.”

Geen plus one

Rianne was dan ook heel blij dat Quirine haar als bruidsmeisje had gevraagd voor haar bruiloft. Toch kreeg ze een raar gevoel toen de huwelijksuitnodiging in haar brievenbus kwam. “Ik merkte dat ik geen plus one kreeg voor mijn partner Taylor”, vertelt Rianne. “Als het een kleine bruiloft was, had ik het begrepen. Maar dat is het niet. Quirine gaf al mijn neven en nichten en haar vrienden een plus one. Ik ben een bruidsmeisje, dus ik had gedacht dat ik dan ook een gast mee mocht nemen.”

Serieuze relatie

De vrouw zou natuurlijk niet zomaar een gast meenemen naar de bruiloft van haar zus, maar haar partner Taylor. “Onze relatie is heel serieus. We zijn nu twee jaar samen en gaan binnenkort zelfs samenwonen”, vertelt Rianne. “Mijn zus is ook altijd heel aardig en gastvrij geweest naar Taylor toe, dus ik begrijp niet waarom ik haar niet naar de bruiloft mee mag nemen.”

Toen Rianne haar zus hiermee confronteerde, legde Quirine uit dat ze alleen mensen op haar bruiloft wilde die voor de lange termijn in haar leven zouden zijn. Geschrokken van deze opmerking, vroeg Rianne haar of ze dacht dat zij en Taylor serieus met elkaar waren. “Ze zei nee”, aldus de vrouw. “Toen vroeg ik haar of ze dacht dat de vriend van mijn nicht (ze zijn nu vier maanden aan het daten) voor altijd in haar leven zou blijven. Ze zei dat je het maar nooit weet. Ik werd toen heel boos, omdat het me duidelijk werd wat er aan de hand was. Ik zei dat ze helemaal niets veranderd is en dat als Taylor niet welkom op de bruiloft is, dat ik dan ook niet kom.”

Bruiloft verpest

De beslissing om niet naar de bruiloft van haar zusje te gaan, veroorzaakte een explosie in de familie van Rianne. “Ik krijg berichten van mijn eigen familie en van de familie van Quirines verloofde dat ik de bruiloft heb verpest”, vertelt de vrouw. “Ze zeggen dat mijn zus het recht heeft om te beslissen wie naar haar bruiloft gaat.” Dit heeft Rianne aan het twijfelen gebracht. “Ik weet niet of ik zoveel drama had moeten veroorzaken voor de bruiloft en ik raak een beetje in paniek dat mijn hele familie me nu gaat haten. Taylor zegt dat ze het enorm waardeert wat ik doe, maar dat ik gewoon zonder haar moet gaan. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Rianne aan willen raden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Okaythrowaway0.

Lees ook: Man biecht op: ‘Ik geef duurdere cadeaus aan mijn beste vriendin dan aan mijn vriendin’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Luis Tosta