Om deze reden heeft koningin Elizabeth alleen op deze dag contant geld bij zich

Elizabeth
De reden is eigenlijk heel lief

Koningin Elizabeth wordt in het openbaar altijd gespot met een charmant hoedje en een kleine handtas over haar linkerarm. Zoals de stijl van de koningin bekend is bij velen, is de inhoud van haar tas dat niet. Zou er een telefoon, pepermunt of lippenbalsem inzitten? Of alle drie? Eén ding weten royalitydeskundigen zeker. Hoewel de Britse Royal bulkt van het geld, zou ze volgens de deskundigen slechts één keer per week contant geld in haar tas hebben.

De koningin doneert graag wat geld aan de kerk.

Zondag

Op zondag heeft de koningin altijd wat contact geld bij zich. De christelijke koningin is heel gelovig en gaat wekelijks naar de kerk. Wanneer het mandje rondgaat voor een donatie aan de kerk, levert de koningin altijd haar bijdrage. Naar verluidt laat hare majesteit de biljetten zelfs door haar butlers in een klein vierkantje vouwen, zodat niemand precies weet hoeveel de koningin geeft.

Wat zit er in de tas

De royalexperts laten ons niet langer gissen over wat er nog meer in het designertasje van Launer van de koningin zit. De oma van prins William en prins Harry neemt over het algemeen alleen maar essentials mee in haar tas. Zo neemt de 91-jarige koningin standaard een leesbril, lippenstift, spiegeltje, vulpen en hoesttabletten met muntsmaak mee in haar tas.

Lees ook: waarom Kate Middleton nooit nagellak draagt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nieuwsblad | Beeld: Queen’s 80th Birthday at St Paul’s Cathedral door Michael Gwyther-Jones onder licentie CC BY 2.0