Bruidsmeisje vertelt: ‘Ik kwam met een enorme kater naar de bruiloft’

Bruidsmeisje

‘Mijn tante was woest omdat ik alle aandacht op mezelf vestigde’

Tess* mocht onlangs een van de bruidsmeisjes zijn op de bruiloft van haar tante. De avond ervoor had ze ook een feestje, en daar had ze iets te veel gedronken. Met een flinke kater verscheen ze op de bruiloft. De ceremonie verliep goed, maar tijdens het feest ging het helemaal mis…

Zware kater

“Onlangs is mijn tante getrouwd en ik was een van de bruidsmeisjes”, begint Tess haar verhaal op het forum Reddit. Rondom de bruiloft verliep echter niet alles soepel. En dat begon al vooraf. “Ik had er ontzettend veel zin in, tot dat ik de jurk zag die ik zou moeten dragen. Het was helemaal niet flatterend. Maar goed, voor mijn tante besloot ik een compromis te sluiten”, vertelt ze. Maar ook op de grote dag zelf ging het mis. “De avond ervoor had ik een feestje, waar ik iets te veel alcohol heb gedronken”, biecht ze op. “Ik had een zware kater en had de bruiloft bijna afgezegd. Gelukkig kon mijn moeder helpen om de klachten te verlichten.”

Overgeven op het feest

Met een flinke kater, die dankzij moeders hulp iets was verlicht, verscheen Tess toch vol goede moed op de bruiloft. “Tijdens de huwelijksceremonie ging het goed, maar bij de receptie daarna ging het bergafwaarts”, blikt ze terug. “Op de bruiloft kon ik opnieuw drank halen bij de bark, maar ik denk dat mijn lichaam nog niet helemaal was hersteld van de avond ervoor.” Het bruismeisje had een aantal biertjes op, maar die vielen niet bepaald goed. “Uiteindelijk heb ik mijn hele jurk ondergekotst op het feest. Iedereen viel doodstil en keek me geschokt aan.” Tess’ moeder nam haar toen snel mee naar de badkamer om alles schoon te maken. “Ik had een vlek op mijn jurk, maar verder was er weinig meer te zien.”

Boze tante

De rest van de avond heeft Tess rustig bij haar moeder gezeten, terwijl iedereen langskwam om te vragen hoe het met haar ging. “Het feest was verder ontzettend leuk en voor mijn gevoel was de bruiloft een succes”, zegt ze. Maar daar dacht haar tante anders over… “De volgende ochtend was mijn tante woest op mij. Ze zei dat ze ontzettend teleurgesteld was en dat ze er spijt van had dat ze me bruidsmeisje had gemaakt. Volgens haar trok ik alle aandacht van haar en haar man af omdat ik moest overgeven, en dat mensen de hele nacht naar me vroegen.” Tess vindt dat haar tante het veel groter maakt dan het is. Toch vraagt ze zich af of ze hier schuldig is. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/Pixiedust570.

Lees ook: ‘Ik vond het cadeau van mijn man op Valentijnsdag verschrikkelijk’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels