‘Ik ontplofte tegen mijn schoonmoeder, nadat ze ons geen seconde alleen liet’

‘Ik vertelde mijn schoonmoeder kwaad dat ik haar zoon een beurt wil geven’

Suzan* moest haar man Jorik onlangs twee maanden missen, omdat hij voor zijn werk elders moest zijn. Bij zijn terugkeer is Suzan eerst dolblij, tot ze merkt dat haar schoonmoeder hen geen moment alleen gunt. Wanneer Suzan uit haar slof schiet, escaleert de situatie behoorlijk en krijgt ze een eindeloze stroom boze berichten van Joriks moeder. Op Reddit vraagt ze daarom om advies.

Thuiskomst

Suzan heeft twee maanden lang gescheiden geleefd van haar man Jorik. “Hij moest voor zijn werk twee maand lang naar een andere plek in de VS, en negen dagen geleden kwam hij terug. Natuurlijk ben ik súperblij dat hij terug is, en ik keek er naar uit om met z’n tweeën wat tijd door te brengen”, legt ze uit op Reddit. “Maar zijn moeder kwam opeens langs toen Jorik weer thuis was.” Ze deelt dat ze zich eerst nog over deze irritatie heen kon zetten: natuurlijk is moederlief ook gewoon blij dat haar zoon weer thuis is. “Ik was bereid om haar een dag of twee te hosten, maar niet négen dagen!” schrijft de gefrustreerde vrouw.

Derde wiel

“We waren geen seconde alleen”, legt Suzan uit. “Ze moest per se hier verblijven in plaats van in een hotel, en sowieso: ze woont maar een uurtje hier vandaan. De logeerkamer is direct naast onze slaapkamer en de muren zijn dun. Als Jorik en ik ergens samen heen gaan, komt zij mee op sleeptouw, of ze eist dat een van ons thuisblijft bij haar. Ze achtervolgt ons door het hele huis. Als we samen gezellig knuffelend op de bank een film willen kijken, hangt zij al op de bank. Een romantisch diner? Welnee, dan moeten we een tafel voor drie reserveren”, somt ze op.

Subtiliteit overboord

Hoewel Suzan én Jorik al volop hinten dat het tijd is voor zijn moeder om te vertrekken, wil zij hier nog niks van weten. “Ze zei dat ze nog niet klaar is om te vertrekken en meer tijd met haar zoon wil doorbrengen. Ik probeerde uit te leggen dat haar zoon en ik wat alone time nodig hebben, en dat ze zich maar overal tussen blijft drukken.” Hoe hard ze het ook probeert: Suzans schoonmoeder lijkt de boodschap niet te (willen) begrijpen. “Ergens knapte iets in mij. Ik zei: ‘aangezien je het niet lijkt te snappen, zal ik het even bot zeggen. Ik wil je zoon een beurt geven. Als je dat niet wilt horen of zien, moet je vertrekken.’ Ik weet dat het niet de netste reactie was, maar ik was zó gefrustreerd!” legt Suzan uit. Nadat haar schoonmoeder Suzan nog even flink uitkaffert, vertrekt ze uiteindelijk wel.

Berichtjes

Hoewel hun doel dus bereikt is, krijgt Suzan nu de volle laag van Joriks moeder. “Ze stuurt ons eindeloze berichten dat ik walgelijk ben en geen respect heb voor haar of haar zoon. Ze blijft nu ook op Jorik inpraten dat hij niet samen zou moeten zijn met iemand die zo grof is als ik.”

Op Reddit vraagt de vrouw zich dan ook af of ze haar excuses moet aanbieden. Wat vind jij?

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Fun_Self_5904.

Lees ook: ‘Ik wil niet dat mijn schoonmoeder in ons kleine appartementje komt wonen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Xan Griffin