‘Mijn vriend laat mij nooit in zijn telefoon kijken, is dat raar?

telefoon

‘Hij geeft me nooit echt zijn telefoon’

Mieke* en haar vriend zijn ongeveer een jaar samen. Sinds zij hem kent, is hij altijd erg beschermend geweest over zijn telefoon. Zo heeft hij er bijvoorbeeld een extra lang wachtwoord op staan omdat hij niet wil dat iemand er makkelijk in kan komen. Nu vindt Mieke dit eigenlijk wel erg raar. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Niet storen

“De enige keer dat mijn vriend zijn telefoon niet bij zich heeft, is als hij aan het gamen is en zijn telefoon in een andere kamer moet opladen”, begint Mieke haar verhaal. Zelfs als we aan het eten zijn heeft hij hem op de tafel liggen. In de auto heeft hij hem ook altijd binnen handbereik liggen en als we slapen moeten beide telefoons op een nachtkastje liggen. Soms laat hij me dan nog wat TikTok-video’s zien, maar hij geeft me nooit echt zijn telefoon. Hij zet ook zijn ‘niet storen’ aan als ik met hem meekijk. Hij zei me dat hij dit deed omdat hij deel uitmaakt van een familieapp en niet wil dat zijn telefoon telkens ontploft met berichtjes”

Opladen

“Afgelopen weekend speelde we een paar drankspelletjes bij vrienden. Toen we thuis waren ben ik meteen naar bed gegaan en hij kwam de slaapkamer pas binnen rond vier uur. Hij is met al zijn kleren aan in slaap gevallen omdat hij zo dronken was.” Mieke schrijft dat zij rond een uur of zeven weer wakker werd omdat haar vriend half bovenop haar ging liggen. “Ik voelde hierdoor zijn sleutels en telefoon in mijn been graven, niet echt een fijn gevoel. Ik vroeg hem om ze eruit te halen omdat het me irriteerde en ik bood aan om zijn telefoon op te laden. Half slapend gooide hij zijn sleutels naar me toe, maar ik mocht zijn telefoon niet opladen van hem.”

Excuses

Een paar uur later staat Mieke op om zich klaar te maken voor de dag. Toen haar vriend wakker werd, vertelde Mieke hem dat ze zich een beetje ongemakkelijk voelde over het feit dat ze zijn telefoon niet mocht opladen. “Hij zei dat hij dronken was en gaf toe dat dit inderdaad wel anders kon. Hij had het over ‘zo moest ik in het verleden zijn’, verwijzend naar zijn vorige relatie. Maar, zij zijn al 1,5 jaar uit elkaar en wij al bijna 1 jaar samen. Uiteindelijk bood hij zijn excuses aan en zei hij dat hij het gewoon niet leuk vindt dat er iemand aan zijn telefoon zit. Hij ging maar door hoeveel hij van me houdt en hoe gelukkig hij met me is. Hij hoopte dat ik hem zou geloven, want er is niets aan de hand volgens hem.”

Rondneuzen

“Ik heb hem gezegd dat ik nooit meer zal gaan rondneuzen in zijn telefoon omdat ik dat een schending van zijn privacy vind. Maar ik wilde wel dat hij het goed vond dat ik af en toe op zijn telefoon zit, om bijvoorbeeld TikTok-video’s te kijken of spelletjes te doen. Hij zei mij dat hij eraan zou gaan werken.” Mieke vraagt zich af wat mensen hiervan denken. Ben jij of is jouw partner ook erg beschermend over zijn/haar telefoon zonder reden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam boops4you.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.
Bron: Reddit | Beeld: Pexels