Opruimen maar: deze 7 dingen hoor je niet in je slaapkamer te hebben

slaapkamer

Het kan je nachtrust belemmeren

Slapen doen we natuurlijk met de ogen dicht. Toch kan een rommelige slaapkamer een goede nachtrust behoorlijk in de weg zitten. Ontdoe je slaapkamer daarom van deze onnodige spullen om te slapen als een roosje.

Tot rust komen

Je slaapkamer hoort een plek in huis te zijn waar je helemaal tot rust komt. Hoewel we dat allemaal weten, is rommel snel en makkelijk gemaakt. Voor je het weet slingeren die rekeningen in de slaapkamer of is de laptop op het kussen te vinden. Onnodige spullen sluipen er soms in. Steek de handen daarom maar snel uit de mouwen en sla aan het opruimen.

1. Rekeningen en ander papierwerk

Die ene hoge, onbetaalde rekening kan je veel zorgen baren. Nog even die rekeningen voor het slapengaan doornemen dan maar. Begrijpelijk, maar voor je het weet blijft het papierwerk in de slaapkamer liggen en blijft het – bewust of onbewust – in je hoofd spoken. Neem dan ook nooit je rekeningen of laptop mee naar bed. Ruim je papierwerk op en laat het op je bureau liggen.

2. Technologie

Grote kans dat je je nog weleens laat verleiden door je telefoon, laptop of tablet voor het slapengaan. Vervolgens scroll je wat af om er later achter te komen dat het inmiddels al middernacht is. Maak van je slaapkamer daarom een schermvrije zone. Wil je toch per se op je telefoon kijken voor het slapengaan? Geef jezelf dan een eindtijd en leg je telefoon daarna écht weg.

3. Spullen op je nachtkastje

Ook nachtkastjes vallen regelmatig ten prooi aan ongewenste spullen. Op je nachtkastje hoor je alleen de spullen te hebben die je nodig hebt in de nacht. Denk aan een glas water en de wekker. Ruim lege glazen of haarspullen – de volgende dag – dan ook meteen op.

4. Spullen onder je bed

De ruimte onder het bed dient bij velen nog weleens als een verlengstuk van de kast. Voor je het weet belanden kerstspullen, oude cd’s of kledingstukken onder het bed. Kijk kritisch naar al je spullen. Gooi de voorwerpen waar je eigenlijk nooit meer naar omkijkt weg. Bewaar de spullen die je wilt houden in overzichtelijke opbergdozen. Dus niet in een oude schoenendoos.

5. Cosmetica

Mensen die graag make-up gebruiken, hebben vaak favoriete cosmetica. Bovendien proberen make-upliefhebbers nog weleens nieuwe producten uit. Sloeg je de plank echter mis met die ene mascara? Dan kun je die beter aan iemand anders geven of na verloop van tijd weggooien. Voor je het weet lopen zulke producten stof te happen in de slaapkamer. Houd je make-upproducten georganiseerd en bewaar er vooral niet te veel van in de slaapkamer.

6. Boeken

Alleen het boek dat je op dit moment leest, hoor je in de slaapkamer te hebben. Probeer je andere leesvoer in de de woonkamer te houden. We weten dat niet iedereen een groot huis heeft. Mocht je anders geen plek hebben voor boeken, dan helpt het ook al om je boeken op kleur of hoogte op te ruimen. Dit geeft meteen een rustiger beeld.

7. Kledingberg

Als je ’s ochtends vroeg moet beginnen, geeft het je veel meer rust dat je je kleding al hebt klaargelegd. Laat de kleding die je niet wilt dragen dus niet over een stoel hangen. Vouw die items op of hang ze in de kast. Gooi bovendien je vieze kleding meteen in de wasmand.

Lees ook: 7 manieren waarop je kleding kunt opvouwen om ruimte te besparen

Bron: Good HouseKeeping | Beeld: Unsplash